Άριστη εναλλακτική επιλογή, κατά τη SEAT, τα αυτοκίνητα με σύστημα φυσικού αερίου

25 Ιούν Άριστη εναλλακτική επιλογή, κατά τη SEAT, τα αυτοκίνητα με σύστημα φυσικού αερίου

Share to

Η εταιρεία διαθέτει στην Ελλάδα τα Ibiza και Leon TGI και ως το τέλος της χρονιάς θα ξεκινήσει και η διάθεση του Arona TGI, του μοναδικού B-SUV στην αγορά που προσφέρεται ως τώρα με αυτό το καύσιμο.

Ήδη από το 2014 η SEAT ξεκίνησε να προσφέρει αυτοκίνητα με εργοστασιακό σύστημα φυσικού αερίου (CNG) στην ελληνική αγορά. «Έχουμε τη χαρά να είμαστε από τους λίγους κατασκευαστές που προσφέρουν αυτοκίνητα με φυσικό αέριο» επισημαίνει μιλώντας στους New Times o κ. Χάρης Δάνδουρας, εμπορικός διευθυντής της Τεχνοκάρ Autohellas ATEE. Τονίζει δε ότι στην παρούσα φάση η εταιρεία διαθέτει στην Ελλάδα τα Ibiza και Leon TGI και ως το τέλος της χρονιάς θα ξεκινήσει και η διάθεση του Arona TGI, «του μοναδικού B-SUV στην αγορά που προσφέρεται έως τώρα με αυτό το καύσιμο», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με τον κ. Δάνδουρα, στην παρούσα φάση ο σημαντικότερος περιοριστικός παράγων για την περαιτέρω ανάπτυξη του συγκεκριμένου καυσίμου είναι ο μικρός αριθμός πρατηρίων που προσφέρουν CNG, ειδικά εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Επισημαίνει παράλληλα το γεγονός ότι, ενώ το 2017 οι πωλήσεις αυτοκινήτων με CNG στη χώρα μας αναλογούσαν μόλις στο 0,4% των συνολικών ταξινομήσεων, το 2018 σημειώθηκε κάποια ανάπτυξη με την αντίστοιχη διείσδυση να πλησιάζει πλέον το 1%.

Στο ερώτημα του καταναλωτή για ποιο λόγο να επιλέξει αυτοκίνητο κινούμενο με φυσικό αέριο, ο κ. Δάνδουρας επισημαίνει: «Σε μια εποχή που τα αυτοκίνητα diesel “δαιμονοποιούνται” από πολλούς, λανθασμένα βεβαίως κατά τη γνώμη μας, τα αυτοκίνητα με φυσικό αέριο αποτελούν μια άριστη εναλλακτική επιλογή για όσους βασικό κριτήριο αγοράς είναι η οικονομία χρήσης που προσφέρει το αυτοκίνητό τους. Τα αυτοκίνητα CNG μπορούν να εξασφαλίσουν ως και 30% οικονομικότερη μετακίνηση σε σχέση με ένα αυτοκίνητο diesel, εκπέμποντας παράλληλα σημαντικά χαμηλότερους ρύπους στην ατμόσφαιρα».

03_new-seat-arona_3-4_white_studio_s_hd

Προγράμματα προώθησης

Αυτή την περίοδο δεν υπάρχει κάποιο ειδικό πρόγραμμα προώθησης των αυτοκινήτων CNG από την εταιρία, πέραν π.χ. των γενικών χρηματοδοτικών προγραμμάτων με επιδοτούμενο επιτόκιο 3,9%, όπως είπε ο κ. Δάνδουρας. Στο παρελθόν όμως, τονίζει, έχουν «τρέξει» ειδικά προωθητικά προγράμματα σε συνεργασία με τη ΔΕΠΑ και τη Fysikon, όπως το πρόγραμμα του 2017 κατά τη διάρκεια της έκθεσης Αυτοκίνηση, το οποίο προσέφερε σημαντικές εκπτώσεις στους πελάτες και το οποίο στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Όσον αφορά ενδεχομένως κάποιο αντίστοιχο πρόγραμμα για τη μετατροπή βενζινοκίνητων αυτοκινήτων σε αεριοκίνητα, ο εμπορικός διευθυντής της Τεχνοκάρ Autohellas ATEE τονίζει ότι κανένα τέτοιο πρόγραμμα δεν υποστηρίζεται από τη SEAT. «Όλα τα αυτοκίνητα που προσφέρουμε με CNG είναι εφοδιασμένα και κατασκευασμένα μόνο με εργοστασιακά συστήματα, κάτω από τις αυστηρότερες τεχνικές προδιαγραφές», προσθέτει.