A-B Βασιλόπουλος, στα 80 χρόνια ζωής φιγουράρει στη δεύτερη καλύτερη θέση των πιο κερδοφόρων εμπορικών εταιρειών της χώρας

05 Φεβ A-B Βασιλόπουλος, στα 80 χρόνια ζωής φιγουράρει στη δεύτερη καλύτερη θέση των πιο κερδοφόρων εμπορικών εταιρειών της χώρας

Share to

Στη δεύτερη καλύτερη θέση της λίστας των πιο κερδοφόρων εμπορικών επιχειρήσεων της χώρας βρέθηκε η επιχείρηση Α-Β Βασιλόπουλος κατά την τελευταία δημοσιευμένη χρήσης της (2017). Αυτό προκύπτει από μεγάλη πανελλαδική έρευνα της New Timew σε 1.102 εκ των σημαντικότερων (βάσει κύκλου εργασιών) εισαγωγικών και εμπορικών επιχειρήσεων. Τα συμπεράσματα της εν λόγω έρευνας η οποία ευρίσκεται σε εξέλιξη θα δοθούν στη δημοσιότητα στις 4 Απριλίου 2019 στην εκδήλωση επιχειρηματικής αριστείας Creative Greece Awards 2019 η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Hilton Athens Hotel. Σύμφωνα λοιπόν με τα συμπεράσματα της έρευνας, παρά τη μείωση (κατά 19%) της κερδοφορίας της αυτή διαμορφώθηκε στο επίπεδο των 87,3 εκατομμυρίων ευρώ. Αντιστοίχως ο τζίρος της εταιρείας διαμορφώθηκε στα 2,09 δισεκατομμύρια ευρώ !

O κ. Βασίλης Σταύρου, νέος brand president   

Ο κ. Βασίλης Σταύρου, νέος brand president της Α-Β Βασιλόπουλος,  ανέλαβε επικεφαλής της Α-Β Βασιλόπουλος σε ένα έτος-σταθμό για την εταιρεία, που συμπληρώνει 80 χρόνια από την ίδρυσή της.

Ο 49χρονος CEO με καταγωγή από το Μέτσοβο Ιωαννίνων προέρχεται “εκ του στρατεύματος” της Α-Β Βασιλόπουλος. Ξεκίνησε την επαγγελματική του πορεία στην εταιρεία, με την οποία ταυτίστηκε τόσο σε επιχειρηματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο. Η τοποθέτησή του στο τιμόνι της Α-Β Βασιλόπουλος ήρθε να επισφραγίσει μια μακρά και επιτυχημένη πορεία στον Όμιλο.  Από τον μοναδικό τρόπο που χειρίστηκε την κρίση των διοξινών, ως επικεφαλής του Τμήματος Ποιοτικού Ελέγχου έως το πρόγραμμα ανάπτυξης «DG Store Manager of the Year» που εμπνεύστηκε για τους διευθυντές των καταστημάτων, το οποίο σήμερα αποτελεί ένα δια-ομιλικό πρόγραμμα, ο κ. Βασίλης Σταύρου έχει αποδείξει στην πράξη τα ηγετικά του προσόντα και την αποτελεσματικότητά του.

Η πορεία προς την κορυφή ξεκίνησε πριν από 25 χρόνια και συγκεκριμένα το 1994. Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη Γεωπονική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με εξειδίκευση στην Επιστήμη και την Τεχνολογία Τροφίμων αποφασίζει να δοκιμάσει την τύχη του, στην Αθήνα και αναλαμβάνει υπεύθυνος του Τμήματος Τυποποίησης Οπωροκηπευτικών της Α-Β Βασιλόπουλος.

Σε αυτό το νευραλγικό πόστο θα εντρυφήσει στη λειτουργία της επιχείρησης και τρία χρόνια αργότερα μετακινείται στο Τμήμα Ποιοτικού Ελέγχου. Το 2000, αναλαμβάνει Διευθυντής Ανθρώπινων Πόρων, μια θέση που θα αποδειχθεί πραγματικό σχολείο. Εκεί έμαθε να αξιολογεί ανθρώπους και χαρακτήρες, αλλά και να φροντίζει για την επαγγελματική εξέλιξη των στελεχών του, παρακινώντας τους παράλληλα να κατακτήσουν τους στόχους τους στο εργασιακό τους περιβάλλον.

Ανήσυχο πνεύμα δεν σταματάει να μαθαίνει νέα πράγματα και να εξελίσσει τις δεξιότητές του. Αποκτά μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από την Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Επιχειρήσεων και περιμένει την ευκαιρία για να κάνει το επόμενο μεγάλο βήμα στην καριέρα του. Οι δεξιότητές του δεν περνούν απαρατήρητες και έτσι βρίσκεται επικεφαλής της Διεύθυνσης Προσωπικού της Ευρώπης. Η πορεία για την κορυφή έχει ξεκινήσει.

Την 1η Μαΐου 2014, αναλαμβάνει τη θέση του Αντιπροέδρου και Γενικού Διευθυντή Επιχειρηματικής Ανάπτυξης για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και την Ινδονησία και ένα χρόνο αργότερα ορίζεται επικεφαλής της Mega Image, θυγατρικής του ομίλου στη Ρουμανία, όπου και παρέμεινε με σημαντικές επιτυχίες και βραβεύσεις, μέχρι την επιστροφή του στην ΑΒ Βασιλόπουλος.

Ο νέος σταθμός στην καριέρα του, ως Brand President της Α-Β Βασιλόπουλος, αποτελεί μια τεράστια πρόκληση. Η διατήρηση της δυναμικής που απέκτησε η εταιρεία τα τελευταία χρόνια και η μετεξέλιξή της,  θα είναι το μεγάλο του στοίχημα. 

Who is Who

Ο κ. Σταύρου έχει θητεύσει στις Ειδικές Δυνάμεις, όπου έμαθε να υπομένει τις κακουχίες. Άνθρωπος της δράσης είναι  ταυτόχρονα επικοινωνιακός,  Του αρέσει το τρέξιμο, τα ταξίδια, τα γρήγορα αυτοκίνητα και τα gadgets. Είναι παντρεμένος και έχει δυο κόρες, τις οποίες λατρεύει.