Τι προσφέρουν οι αντηλιακές μεβράνες Global Window Films

06 Ιούν Τι προσφέρουν οι αντηλιακές μεβράνες Global Window Films

Share to

Στην χώρα μας το καλοκαίρι αλλά ακόμα και  τον χειμώνα, ο ήλιος είναι αρκετά έντονος, και  αν αναλογιστούμε και την υπεριώδη ακτινοβολία, η οποία είναι επιβλαβής όχι μόνο για εμάς, αλλά  και  για το εσωτερικό του σπιτιού, γραφείου ή  αυτοκινήτου μας, τότε η  τοποθέτηση αντηλιακών μεμβρανών μπορεί να βοηθήσει δραστικά στο πρόβλημα, καθώς ταυτόχρονα με την προστασία έναντι της  βλαβερής υπεριώδους ακτινοβολίας παράλληλα προστατεύει και το εσωτερικό του σπιτιού, γραφείου ή σαλονιού του αυτοκινήτου μας από σίγουρη  αλλοίωση λόγω των μεγάλων θερμοκρασιών που αναπτύσσονται.H Global Window Films Hellas προσφέρει  τις αντηλιακες μεμβρανες Global η οποίες  έχουν πολλαπλά ωφέλη. Συμβάλλουν στην καλύτερη απόδοση του κλιματιστικού,  άρα στην μικρότερη κατανάλωση ενέργειας-ρεύματος.Τα οφέλη όμως δε σταματούν μόνο εκεί, καθώς επεκτείνονται και στην παθητική ασφάλεια που προσφέρουν, όπως και στην αυξημένη αντικλεπτική προστασία.

Εμποδίζουν το 99% της βλαβερής υπεριώδους ακτινοβολίας

Οι αντηλιακές μεμβράνες Global Window Films  αποτελούνται από επιμέρους στρώματα, και επιστρώσεις τιτανίου και αλουμινίου, τα οποία προστατεύουν από τη βλαβερή υπεριώδης ακτινοβολία. Η αντηλιακή προστασία μπορεί να φτάσει και το 99% ενώ  παράλληλα, ανάλογα με την διαβάθμισή της, μειώνεται και η ηλιακή θερμότητα (υπέρυθρη ακτινοβολία)  στο εσωτερικό του σπιτιού, γραφείου, ή σαλονιού του αυτοκινήτου. Αυτό συμβάλει σε σαφέστατα καλύτερη υγεία, ιδιαίτερα για άτομα με φωτοευαισθησία αλλά και ευαισθησία στο δέρμα ή παιδιά.Οι αντηλιακές μεμβράνες Global Window Films  αυξάνουν επίσης την παθητική ασφάλεια. Οι μεμβράνες γίνονται ένα σώμα με τα τζάμια-κρύσταλλα. Έτσι, εάν σπάσει κάποιο κρύσταλλο-τζάμι  σε περίπτωση ατυχήματος, τα κομμάτια του θα συγκρατηθούν και δε θα διασκορπιστούν στο εσωτερικό του γραφείου, οικίας ή αυτοκινήτου, προστατεύοντας  έτσι από τραυματισμό τους ανθρώπους.

Εξοικονόμηση ενέργειας. Αποτροπή για τους κλέφτες
Μια καλής ποιότητας αντηλιακή μεμβράνη,  μειώνει την ηλιακή θερμότητα(υπέρυθρη ακτινοβολία) στο εσωτερικό του σαλονιού. Αυτό βοηθά στην καλύτερη απόδοση του κλιματιστικού κα ως αποτέλεσμα στην μικρότερη κατανάλωση ενέργειας-ρεύματος-καυσίμου.Οι αντηλιακές μεμβράνες συμβάλουν επίσης, στην αντηδιαρηκτική-αντικλεπτική προστασία του γραφείου, οικίας, οχήματός μας. Ο επίδοξος κλέφτης δεν έχει καλή ορατότητα στο εσωτερικό, ενώ ακόμα και αν σπάσει τα κρύσταλλα-τζάμια, η μεμβράνη θα τον εμποδίσει σημαντικά, λόγω του ότι  θα χρειαστεί αρκετό χρόνο ώστε να την διαπεράσει.

Τι ισχύει με τις προδιαγραφές της Ε.Ε 

Τι ισχύει με την νομοθεσία για τις αντηλιακές μεμβράνες αυτοκινήτων
Ποιες αντηλιακές μεμβράνες είναι νόμιμες και ποιες όχι. Πολλοί ισχυρίζονται ότι οι πολύ σκούρες μεμβράνες είναι παράνομες και αν κάποιος τις τοποθετήσει, κινδυνεύει με επιβολή προστίμου σε πιθανό έλεγχο. Όμως, η αλήθεια δεν είναι ακριβώς αυτή.Παρά τις φήμες, δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στο πόσο σκούρες θα είναι οι μεμβράνες στα πίσω παράθυρα και το πίσω τζάμι, αρκεί αυτές να μην καλύπτουν το τρίτο φως φρένων εάν είναι τοποθετημένο πίσω από το τζάμι. Για όλα τα αυτοκίνητα απαγορεύονται οι μεμβράνες που έχουν διαπερατότητα φωτός μικρότερη του 70% στα εμπρός πλευρικά τζάμια ενώ είναι 75% για το παρμπρίζ. Στο τελευταίο επιτρέπεται η τοποθέτηση σκούρας λωρίδας στο άνω μέρος αυτού, ενώ καλό είναι να γνωρίζουμε ότι τα νούμερα αναφέρονται στη συνολική διαπερατότητα του φωτός μετά την τοποθέτηση των μεμβρανών και όχι αποκλειστικά σε αυτές. Έτσι, ένα αυτοκίνητο που διαθέτει από τον κατασκευαστή του ελαφρά φιμέ τζάμια θα είναι νόμιμο μόνο με τις πιο ανοιχτόχρωμες αντηλιακές μεμβράνες. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπονται αντηλιακές μεμβράνες καθρέπτες, αυτές δηλαδή που αντανακλούν πάνω από 25% του φωτός καθώς αυτές μπορεί να τυφλώσουν τους οδηγούς των άλλων οχημάτων.