Απρίλιος-Μάιος: Οι επιβάτες εξωτερικού δυνατό χαρτί της Aegean

Aegean-Airlines-1140x641

07 Ιούν Απρίλιος-Μάιος: Οι επιβάτες εξωτερικού δυνατό χαρτί της Aegean

Share to

Αύξηση 8% σε σχέση με το 2016, μεταφέροντας συνολικά 2,1 εκατ. επιβάτες, παρουσίασε η επιβατική κίνηση εσωτερικού και εξωτερικού της Aegean το δίμηνο Απριλίου-Μαΐου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, μεγαλύτερη αύξηση της τάξης του 15% παρουσίασε η επιβατική κίνηση εξωτερικού στο δίμηνο Απριλίου – Μαΐου 2017, έναντι του ίδιου διαστήματος το 2016, μεταφέροντας 1,2 εκατ. επιβάτες και ξεκινώντας την καλοκαιρινή περίοδο με σημαντική δυναμική.

Η βάση της Αθήνας, με τη συνεισφορά και την ωρίμανση των προορισμών που ξεκίνησαν το 2015 και το 2016 αλλά και των νέων προορισμών του 2017, είχε τη μεγαλύτερη αύξηση, με τους επιβάτες εξωτερικού να αυξάνονται κατά 19%. Και στο εσωτερικό δίκτυο, παρά τη μείωση των άγονων γραμμών που διαχειρίζεται η Olympic Air, αλλά και την είσοδο νέων ανταγωνιστικών αεροπορικών εταιρειών σε γραμμές, η εταιρεία διατήρησε σταθερό τον συνολικό αριθμό επιβατών της.

Η αποτελεσματική διαχείριση της χωρητικότητας, οι ελκυστικές προσφορές για προαγορά εισιτηρίων, η ενίσχυση και ωρίμανση των προορισμών εξωτερικού, αλλά και η αυξημένη ζήτηση για ταξίδια προς την Ελλάδα συνέβαλαν στην επίτευξη των υψηλών ρυθμών ανάπτυξης, αλλά και καλύτερων πληροτήτων.

Είναι σημαντικό ότι στο σύνολο του δικτύου, συμπεριλαμβάνοντας και το εσωτερικό, οι πληρότητες βελτιώθηκαν σημαντικά κατά 8% ποσοστιαίες μονάδες σε 79% από 71% την αντίστοιχη περίοδο του 2016, σημειώνει η εταιρεία.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Aegean Δημήτρης Γερογιάννης σε δήλωσή του κάνει λόγο για «ένα πολύ καλό ξεκίνημα της καλοκαιρινής περιόδου» και προσθέτει: «H Aegean, επιχειρώντας σε 145 προορισμούς σε 40 χώρες, που αυξάνουν την προσβασιμότητα στην Ελλάδα και συνεχίζοντας να προβάλλει συστηματικά τα τοπικά της προϊόντα, συμβάλλει για τέταρτη συνεχή χρονιά σε μια σταθερή αύξηση της κίνησης προς τη χώρα, στηρίζοντας τον τουρισμό και τη διάχυση του σε μικρούς νέους προορισμούς του εσωτερικού».

Πηγή: naftemporiki.gr