Cobalt Air, η καλύτερη νεοφυής αεροπορική εταιρεία του 2017

08 Μαΐ Cobalt Air, η καλύτερη νεοφυής αεροπορική εταιρεία του 2017

Share to

  • Αναπτυξιακά τα σχέδια της εταιρείας, σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντίνο Τσοβίλη, διευθύνοντα σύμβουλο της Goldair Group
  • Στόχος της Goldair για την Cobalt Air είναι να την εδραιώσει στην ελληνική αγορά και να την αναδείξει ως την καλύτερη αεροπορική εταιρεία στο δρομολόγιο Αθήνα – Λάρνακα

Της Μαργαρίτας Μανούσου

Η Cobalt Air πιστοποιήθηκε πρόσφατα ως η μοναδική κυπριακή αεροπορική εταιρεία μέλος της Διεθνούς Ένωσης Αεροπορικών Μεταφορών (IATA) και κατέχει επίσης την παγκόσμια αναγνώριση επιχειρησιακής ασφάλειας IOSA.

cobalt_kostas_tsovilisΟ κ. Κωνσταντίνος Τσοβίλης, διευθύνων σύμβουλος της Goldair Group, μιλώντας στους New Times τόνισε ότι η εταιρεία αναγνωρίστηκε παγκοσμίως ως η καλύτερη νεοφυής αεροπορική εταιρεία της χρονιάς 2017 καθώς έχει βραβευθεί από την παγκόσμια Ερευνητική Εταιρεία Αεροπορικών Εταιρειών CAPA για τη γρήγορη επέκταση και τις καινοτόμες υπηρεσίες της. Η Cobalt Air εξυπηρετεί σήμερα 23 προορισμούς και 13 διαφορετικές χώρες. Μιλώντας ειδικότερα για τη συνεργασία και εκπροσώπηση της Cobalt Air στην Ελλάδα, ο κ. Τσοβίλης ανέφερε ότι η APG Hellas, θυγατρική εταιρεία του ομίλου της Goldair, ανέλαβε τη γενική αντιπροσώπευση της Cobalt Air (CO) για την Ελλάδα. Όπως τόνισε ο κ. Τσοβίλης, οι στόχοι της Goldair είναι να την εδραιώσει στην ελληνική αγορά και να την αναδείξει ως την καλύτερη αεροπορική εταιρεία στο δρομολόγιο Αθήνα – Λάρνακα. Όπως υπογράμμισε ο κ. Τσοβίλης, η δραστηριότητα της Cobalt αναμένεται φυσικά να επηρεάσει θετικά την τουριστική κίνηση από την Κύπρο προς την Ελλάδα, δίνοντας περισσότερες επιλογές στο ταξιδιωτικό κοινό για το συγκεκριμένο δρομολόγιο καθιστώντας το ακόμη πιο ανταγωνιστικό.

 

Η Cobalt Αir στηρίζει τους επιχειρηματίες

Η εταιρεία, όπως είπε ο κ. Τσοβίλης, προσφέρει νέες καλύτερες τιμές στη διακεκριμένη θέση (business class) στα δρομολόγια από Αθήνα για Λάρνακα και Πάφο και αντίστροφα. H νέα τιμή για τη διακεκριμένη θέση (business class) είναι 149 ευρώ για κάθε απλή διαδρομή. Οι θέσεις στην business class της Cobalt Air προσφέρουν άνετα καθίσματα με διαρρύθμιση 2Χ2 ανά σειρά και απόσταση 102 εκατοστών από την μπροστινή θέση. Οι επιβάτες που ταξιδεύουν στη θέση αυτή της Cobalt Air δικαιούνται να μεταφέρουν αποσκευές 40 κιλών, έχουν προτεραιότητα στο check-in, στον έλεγχο ασφαλείας και στην επιβίβαση. Οι επιβάτες στην καμπίνα της διακεκριμένης θέσης (business class) εξυπηρετούνται από εξειδικευμένο προσωπικό απολαμβάνοντας δωρεάν ποτά και γευστικό γεύμα κατά τη διάρκεια της πτήσης. Η νέα καλύτερη τιμή για τη διακεκριμένη θέση (business class) της Cobalt Air θα ισχύει για περιορισμένο χρονικό διάστημα (Απρίλιος – Οκτώβριος 2018).

 

Οι πτήσεις

Η Αθήνα θα συνδέεται με τη Λάρνακα με δύο πτήσεις καθημερινά και κάθε Τετάρτη και Κυριακή με τρεις πτήσεις. Από Αθήνα για Πάφο θα πραγματοποιούνται δύο πτήσεις την εβδομάδα, κάθε Τρίτη και Πέμπτη, και από τα μέσα Απριλίου προστίθεται και τρίτη πτήση, κάθε Κυριακή. Από Θεσσαλονίκη θα έχει καθημερινές πτήσεις για Λάρνακα. Η Κρήτη θα συνδέεται με τη Λάρνακα με τέσσερις πτήσεις την εβδομάδα. Υπάρχουν επίσης δύο πτήσεις από το Ηράκλειο, κάθε Τετάρτη και Κυριακή, και δύο πτήσεις από τα Χανιά, κάθε Τρίτη και Παρασκευή. Από τον Ιούνιο ξεκινούν δύο πτήσεις την εβδομάδα από Μύκονο για Λάρνακα, κάθε Πέμπτη και Κυριακή.

 

Πτήση Αθήνα – Λονδίνο (Gatwick)

Όσον αφορά τις πτήσεις Αθήνα – Λονδίνο, ο διευθύνων σύμβουλος της Goldair Group διευκρίνισε ότι αυτές ενισχύουν περαιτέρω το ευρωπαϊκό δίκτυο δρομολογίων της Cobalt και προσβλέπουν στο να την καταστήσουν κάτι παραπάνω από μια περιφερειακή αεροπορική εταιρεία. Ο κ. Τσοβίλης σημείωσε μάλιστα ότι η Cobalt προσφέρει στο κοινό εξαιρετικά ανταγωνιστικές τιμές και θα καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση της συγκεκριμένης αγοράς στοχεύοντας επίσης στη φοιτητική κοινότητα. Οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται με αεροσκάφη Airbus A320, τα οποία περιλαμβάνουν και θέσεις business class. Η Cobalt πραγματοποιεί πτήσεις σε 23 προορισμούς σε 13 χώρες, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Γαλλία, Ελβετία, Γερμανία, Ρωσία, Ισπανία, Ισραήλ, Δανία, Λίβανο και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Ο στόλος της εταιρείας αποτελείται από αεροσκάφη A320 και Α319.

 

Προορισμοί της Cobalt Air

Κύπρος: Λάρνακα, Πάφος

Ελλάδα: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Χανιά, Μύκονος

Ηνωμένο Βασίλειο: Λονδίνο – Χίθροου, Γκάτγουικ, Στάνστεντ –, Μάντσεστερ

Ιρλανδία: Δουβλίνο

Ελβετία: Ζυρίχη, Γενεύη

Δανία: Κοπεγχάγη

Γαλλία: Παρίσι (Σαρλ ντε Γκολ)

Ισπανία: Μαδρίτη

Γερμανία: Φραγκφούρτη, Ντίσελντορφ

Ρωσία: Μόσχα

Ισραήλ: Τελ-Αβίβ

Λίβανος: Βηρυτός

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Άμπου Ντάμπι