40.000 χειμερινοί τουρίστες στη Κρήτη

30 Οκτ 40.000 χειμερινοί τουρίστες στη Κρήτη

Share to

Περίπου 15.000 ξένοι επισκέπτες θα έρθουν στην Κρήτη μέχρι τα Χριστούγεννα στο πλαίσιο του χειμερινού προγράμματος τουρισμού που άρχισε τη Δευτέρα και θα ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2019 με την άφιξη περίπου 40.000 τουριστών.

Ωστόσο, οι φορείς που συμμετέχουν λένε ότι η υποχρεωτική εφαρμογή της συλλογικής σύμβασης εργασίας θα εξανεμίσει όποιο μικρό κέρδος θα έχουν τα ξενοδοχεία που συμμετέχουν.

Ο γενικός διευθυντής του Cretan Holidays Κώστας Μαρκάκης (photo) μάς είπε: “Οι τιμές τους χειμερινούς μήνες είναι χαμηλές για να μπορέσουμε να προσελκύσουμε κόσμο.

Με τις υποχρεωτικές συμβάσεις οι ξενοδόχοι θα έχουν περισσότερες οικονομικές υποχρεώσεις που δεν τις είχαν υπολογίσει και άρα τα έσοδα θα είναι ελάχιστα.

Αν οι επιχειρηματίες δεν καταφέρουν να καλύψουν ούτε τα έξοδά τους, αυτό σίγουρα θα λειτουργήσει αποθαρρυντικά για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα την επόμενη χρονιά”.

Σύμφωνα με τον κ. Μαρκάκη, στο πλαίσιο του προγράμματος λειτουργούν και φέτος 8 μονάδες στη Γεωργιούπολη, τα Μάλια, το Ρέθυμνο, την Αμμουδάρα, τη Χερσόνησο, ενώ εργάζονται περίπου 1.000 ξενοδοχοϋπάλληλοι και 500 εργαζόμενοι άλλων κλάδων, όπως είναι οι ξεναγοί, οι οδηγοί κ.λπ.

“Εργάζονται άνθρωποι και τον χειμώνα, που σε διαφορετική περίπτωση θα έπρεπε να μπουν στο ταμείο ανεργίας” σχολίασε τονίζοντας ότι το κράτος θα έπρεπε να στηρίζει έμπρακτα και όχι μόνο με λόγια τέτοιες προσπάθειες. Για παράδειγμα, εξήγησε, η ελληνική Πολιτεία δεν το στηρίζει και πρόσθεσε ότι, ενώ έχουν γίνει εγγράφως προτάσεις στον ΕΟΤ να ενταχθούν στο εγχείρημα τουριστικοί πράκτορες και ξενοδοχεία πόλης που είναι ανοικτά τον χειμώνα, δεν έχουν λάβει καμία απάντηση. Πηγή: Πατρίς.