Κατά 34% περισσότεροι επιβάτες για την Ellinair

08 Μαΐ Κατά 34% περισσότεροι επιβάτες για την Ellinair

Share to

  • Σημαντικό το αναπτυξιακό πρόγραμμα της εταιρείας
  • Σύμφωνα με την εταιρεία, εφέτος οι επιβάτες θα φθάσουν το 1,06 εκατ. και οι πληρότητες θα προσεγγίσουν το 80%

Το αναπτυξιακό πρόγραμμα της Ellinair παρουσιάστηκε σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στις αρχές Απριλίου στο ξενοδοχείο Electra Metropolis, παρουσία του προέδρου του ομίλου κ. Μπόρις Μουζενίδη και του προέδρου της εταιρείας κ.

Ο κ. Μασμανίδης Γιώργος

Ο κ. Μασμανίδης Γιώργος

Γιάννη Μουζενίδη. Στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου ο εμπορικός διευθυντής της επιχείρησης κ. Σταύρος Δαλιάκας και ο γενικός διευθυντής της κ. Γιώργος Μασμανίδης μίλησαν προς τους New Times.

Ο κ. Σταύρος Δαλιάκας

Ο κ. Σταύρος Δαλιάκας

Όπως είπε ο εμπορικός διευθυντής της Ellinair κ. Σταύρος Δαλιάκας, εκτιμάται ότι η επιβατική κίνηση της εταιρείας το 2018 θα σημειώσει αύξηση 34%, σε σύγκριση με το 2017. Υπολογίζεται ότι θα φθάσει το 1,06 εκατ. επιβάτες και οι πληρότητες θα προσεγγίσουν το 80%. Όπως σημείωσε μάλιστα ο κ. Δαλιάκας, το 2017 υπήρξε αύξηση της επιβατικής κίνησης κατά 40% έναντι του 2016. Ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι το δεδομένο, όπως ανέφερε, ότι από το πρώτο τρίμηνο της εφετινής χρονιάς οι επιβάτες που επέλεξαν την Ellinair για τη μετακίνησή τους αυξήθηκαν κατά 79% φθάνοντας τις 91.813, σε σχέση με τiς 54.422 το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2017.

Ο κ. Δαλιάκας δήλωσε ότι το 2018 η Ellinair ενέταξε στον στόλο της δύο ακόμη αεροσκάφη και ανακοίνωσε την έναρξη επτά νέων δρομολογίων σε Ελλάδα και εξωτερικό από τις τέσσερις βάσεις της στη Θεσσαλονίκη, στην Κέρκυρα, στο Ηράκλειο και, για πρώτη φορά, στη Μόσχα. Επιπλέον η εταιρεία αύξησε και τη συχνότητα των πτήσεων σε 30 προορισμούς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό προς όφελος του ελληνικού τουρισμού και των τοπικών κοινωνιών. Η Ellinair έχει άλλωστε προγραμματίσει 8.504 πτήσεις (αύξηση 21% σε σχέση με το 2017), με σύνολο θέσεων 1.355.082, αυξημένες κατά 32% σε σύγκριση με το 2017. Το 2017 πραγματοποιήθηκαν 7.042 πτήσεις με 1.027.548 θέσεις και 792.096 επιβάτες. Ο εμπορικός διευθυντής της Ellinair διευκρίνισε ότι η εταιρεία εντάσσει για την καλοκαιρινή περίοδο του 2018 δύο ακόμη αεροσκάφη Airbus στον στόλο της, ο οποίος θα αριθμεί πλέον 10 – 3 Airbus 319 (144 θέσεων), 5 Airbus 320 (180 θέσεων) και 2 Boeing 737-300 (148 θέσεων) -, με προοπτική το 2019 να αποτελείται μόνο από αεροσκάφη Airbus 320 προχωρώντας σε πλήρη ομοιογενοποίηση του στόλου. Στόχος της εταιρείας είναι η σταθερή διεύρυνση του στόλου αεροσκαφών με δύο νέα αεροσκάφη ετησίως.

Πιο αναλυτικά, οι νέες πτήσεις της Ellinair για το 2018 έχουν ως εξής:

Δίκτυο Εσωτερικού

  • Θεσσαλονίκη – Χανιά – Θεσσαλονίκη

Δίκτυο Εξωτερικού

  • Κέρκυρα – Βορονέζ – Κέρκυρα (VOZ) Ρωσία
  • Κέρκυρα – Νίζνι Νόβγκοροντ – Κέρκυρα (GOJ) Ρωσία
  • Κέρκυρα – Κρασνοντάρ – Κέρκυρα (KRR) Ρωσία
  • Χανιά – Μόσχα – Χανιά (SVO) Ρωσία
  • Ηράκλειο – Κλουζ Ναπόκα – Ηράκλειο (CLZ) Ρουμανία
  • Ηράκλειο – Πόζναν – Ηράκλειο (POZ) Πολωνία

Ο κ. Δαλιάκας υπογράμμισε ότι ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στα δρομολόγια από και προς την Κρήτη, τον ιδιαίτερα δημοφιλή αυτό προορισμό. Όπως είπε, εφέτος η Ellinair θα πετάει προς Ηράκλειο από Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Μόσχα, Βερολίνο, Μόναχο, Αγία Πετρούπολη, Βελιγράδι, Βουκουρέστι και Κλουζ Ναπόκα (Ρουμανία), Κατοβίτσε (Πολωνία), Κίεβο και Λβιβ (Ουκρανία) και Τιφλίδα (Γεωργία). Επίσης προς Χανιά από Θεσσαλονίκη και Μόσχα.

Για την ερχόμενη καλοκαιρινή περίοδο, όπως δήλωσε ο κ. Δαλιάκας, η εταιρεία προγραμματίζει δρομολόγια σε ευρωπαϊκούς προορισμούς, όπως Στουτγάρδη, Μόναχο, Φραγκφούρτη, Βερολίνο, Κλουζ, Βαρσοβία, Κατοβίτσε, Ταλίν, Ρίγα και Βελιγράδι, ενώ ταυτόχρονα θα διατηρεί τη σύνδεση της Θεσσαλονίκης με 17 πόλεις της Ρωσίας, 5 πόλεις της Ουκρανίας, 2 πόλεις του Καζακστάν και την πρωτεύουσα της Γεωργίας Τιφλίδα.

 

Αύξηση της συχνότητας 30 δρομολογίων της Ellinair

Σημαντική για τον τουρισμό, σημείωσε ο κ. Δαλιάκας, είναι η αύξηση της συχνότητας των υφιστάμενων 30 δρομολογίων της Ellinair. Από το Νοέμβριο του 2017 η εταιρεία έχει αυξήσει τα δρομολόγιά της από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα και αντίστροφα, με ως και τρεις συχνότητες καθημερινά, καθώς και τη σύνδεση του Ηρακλείου με την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη σχεδόν με καθημερινές πτήσεις δίνοντας τη δυνατότητα δωρεάν μεταφοράς αποσκευών ως 20 κιλά. Έτσι το 2018, σύμφωνα με τον κ. Δαλιάκα, η Ellinair συνεχίζει να συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τακτικά απευθείας δρομολόγια με τρεις πόλεις της Γερμανία, Φραγκφούρτη, Μόναχο και Στουτγάρδη, καθώς και το Ηράκλειο με το Βερολίνο και το Μόναχο. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται αυτή τη χρονιά στην ανάπτυξη της αγοράς των Βαλκανίων και συγκεκριμένα σε Σερβία, Ρουμανία και Βουλγαρία.

 

Στόχος η λειτουργία ξενοδοχειακής μονάδας του ομίλου σε κάθε προορισμό

Ιδιαίτερη βαρύτητα για το ελληνικό τουριστικό προϊόν και την πολιτική της εταιρείας, όπως σημείωσε ο κ. Δαλιάκας, αποτελεί η ξενοδοχειακή δραστηριότητα που έχει αναπτύξει ο όμιλος. Αυτός διαθέτει ιδιόκτητη αλυσίδα τριάστερων και τετράστερων ξενοδοχείων, των Bomo Hotels, με 12 μονάδες και με τελευταία προσθήκη το ξενοδοχείο Bomo στο Ρέθυμνο. Οι μονάδες αυτές βρίσκονται τρεις στη Χαλκιδική, μία στην Πιερία, μία στην Καβάλα, μία στην Αττική, μία στη Γλυφάδα (Αθήνα), μία στην Εύβοια, τρεις στο Ρέθυμνο (Κρήτη) και μία στο Ηράκλειο Κρήτης. Στόχος του Ομίλου Μουζενίδη είναι να διευρυνθεί το χαρτοφυλάκιο με νέα ξενοδοχεία, προκειμένου να λειτουργεί ένα τουλάχιστον σε κάθε προορισμό στον οποίο δραστηριοποιείται η αεροπορική εταιρεία.

 

——————

Οι Ρώσοι τουρίστες στην Ελλάδα θα προσεγγίσουν εφέτος το 1 εκατ.

O κ. Γιώργος Μασμανίδης, γενικός διευθυντής του Ομίλου Μουζενίδη εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι, παρά το «πάγωμα» που καταγράφει ο όμιλος τους τελευταίους μήνες στις κρατήσεις, οι Ρώσοι τουρίστες στην Ελλάδα θα προσεγγίσουν εφέτος το 1 εκατ. Σημείωσε μάλιστα ότι, αν και ως το τέλος Ιανουαρίου οι κρατήσεις παρουσίαζαν ισχυρή αύξηση της τάξης του 35%-40% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2017, η αύξηση αυτή έχει επιβραδυνθεί σήμερα στο +10%. Διευκρίνισε ότι στις αρχές Μαΐου θα μπορούν να γίνουν πιο ασφαλείς εκτιμήσεις. Σε κάθε περίπτωση βέβαια, η ανάπτυξη της Ellinair, του αερομεταφορέα του Ομίλου Μουζενίδη, είναι ραγδαία από το 2014 μέχρι σήμερα (έτος ίδρυσης το 2013). Είναι μάλιστα εξαιρετικά θετικές οι προβλέψεις για το 2018 και η εταιρεία έχει φιλόδοξα σχέδια για το μέλλον τόσο για το εσωτερικό όσο και για το δίκτυο εξωτερικού.