Ο τουρισμός δεν αντέχει άλλη φορολογία

13 Οκτ Ο τουρισμός δεν αντέχει άλλη φορολογία

Share to

Γιάννης Τσίχλης, διευθυντής Μάρκετινγκ της Grecotel

Θετικά είναι τα μηνύματα για την πορεία του τουρισμού το 2018 και αυτό αποτυπώνεται και στα συμβόλαια που υπογράφονται

 

Ως ιδιαίτερα σοβαρό θέμα επισημαίνεται από τον κ. Γιάννη Τσίχλη, διευθυντή Μάρκετινγκ της εταιρείας Grecotel, η υπερφορολόγηση των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων. Αναφερόμενος ειδικότερα στην προοπτική εφαρμογής του τέλους διανυκτέρευσης, ο κ. Τσίχλης πιστεύει ότι πρέπει να αποφευχθεί. «Ο τουρισμός έχει υπερφορολογηθεί, οι ξενοδόχοι έχουν εξαντληθεί και αντί να υποστηρίζεται από την πολιτεία το όχημα που φέρνει ανάπτυξη στην ελληνική οικονομία, με την εφαρμογή ενός ακόμη φόρου πρακτικά αποδυναμώνεται η ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος», τονίζει με έμφαση.

 

Θετικές εκτιμήσεις για την πορεία του τουρισμού

Όπως σημειώνει ο διευθυντής Μάρκετινγκ της εταιρείας, θετικά είναι τα αποτελέσματα για τα ξενοδοχεία του ομίλου της Grecotel στην Κρήτη για την τουριστική περίοδο 2017. Εξίσου ευοίωνες διαγράφονται, σύμφωνα με τον κ. Τσίχλη, οι προοπτικές για την πορεία του τουρισμού και το επόμενο έτος καθώς τα μηνύματα που έρχονται είναι θετικά και αυτό αποτυπώνεται και στα συμβόλαια που υπογράφονται.

 

…όχι όμως και για τον εσωτερικό τουρισμό

Τα μηνύματα δυστυχώς δεν φαίνεται να είναι εξίσου θετικά και για τον εσωτερικό τουρισμό, αν κρίνουμε από τη διαπίστωση που κάνει ο κ. Τσίχλης, με βάση την οποία έχει μειωθεί σημαντικά η παρουσία της ελληνικής οικογένειας ειδικά στην Κρήτη, όπου απαιτούνται σημαντικά έξοδα μετακίνησης.

 

Επενδύσεων συνέχεια στην Grecotel

Παρουσιάζοντας την επενδυτική φιλοσοφία της Grecotel, ο κ. Τσίχλης επισημαίνει ότι η εταιρεία «επενδύει σταθερά κάθε χρόνο με στόχο την προσφορά ενός σωστού και ποιοτικού προϊόντος». Σύμφωνα δε με τα όσα δήλωσε ο ίδιος, η επιχείρηση άμεσα σχεδιάζει ανακαινίσεις σε τρία ξενοδοχεία και μικρές παρεμβάσεις για φρεσκάρισμα σε όλα τα ξενοδοχεία του ομίλου.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται από τον κ. Γιάννη Τσίχλη στο νέο προϊόν της εταιρείας, το lux.me στο White Palace. Είναι το ανακαινισμένο El Greco στο Ρέθυμνο που προσφέρει ένα προϊόν υψηλού επιπέδου «top all inclusive». Το «φρέσκο αυτό προϊόν», όπως το χαρακτηρίζει, προσφέρει στους πελάτες του ξενοδοχείου μια νέα εμπειρία διαμονής. Πολλά εστιατόρια, πολλές επιλογές και πολλές υπηρεσίες. Καθημερινές ευχάριστες εκπλήξεις για τους επισκέπτες εμπλουτίζουν την εμπειρία και χτίζουν ισχυρές θετικές αναμνήσεις.

 

Τα ξενοδοχεία της Grecotel στην Κρήτη

Η Grecotel Hotels & Resort προσκαλεί τους επισκέπτες της Κρήτης σε μια ανεπανάληπτη εμπειρία διακοπών. Tα ξενοδοχεία της μεγάλης αλυσίδας (Amirandes, Caramel, Creta Palace, White Palace, Club Marine Palace & Suites, Plaza Spa Apartments, Meli Palace) βρίσκονται στο Ρέθυμνο, στο Ηράκλειο και στο Λασήθι. Πάντα σχεδόν πάνω στη θάλασσα, συνδυάζουν μοναδικά υπέροχο design, υψηλής ποιότητας προσωποποιημένο σέρβις, εστιατόρια που προσφέρουν κουζίνα εξαιρετικών γεύσεων και πολλαπλές δυνατότητες ψυχαγωγίας. Σήμερα η Grecotel προσφέρει και μια νέα πρόταση για ένα all inclusive πολυτελές προϊόν υψηλών προδιαγραφών.