«Η εταιρεία επενδύει στην Ελλάδα μας»

09 Οκτ «Η εταιρεία επενδύει στην Ελλάδα μας»

Share to

Σημαντική είναι η συμβολή της εταιρείας και στο κοινωνικό έργο με τις δράσεις της

Στόχος της Seajets είναι η ανάπτυξη και αναβάθμιση των θαλάσσιων μεταφορών και μέσα από αυτές η ενίσχυση του ελληνικού τουρισμού και κατ’ επέκταση της ίδιας της οικονομίας της χώρας, σύμφωνα με όσα επισημαίνει μιλώντας στην Time TV ο πλοιοκτήτης κ. Μάριος Ηλιόπουλος. Στη συνέντευξη που ακολουθεί, ο κ. Ηλιόπουλος στέκεται με έμφαση στην ανάγκη όλοι μαζί, από το μετερίζι του ο καθένας, να συμβάλουμε ώστε αυτή η χώρα η μοναδική, που λέγεται Ελλάδα, να πάρει τη θέση που της αξίζει.

Ποια είναι η δράση της εταιρείας;

Η εταιρεία μας, η Seajets, είναι μόνο δράση. Έχει ξεκινήσει το 1990 μέσα από διάφορες εταιρείες οι οποίες σήμερα είναι στο γκρουπ. Κοιτάζει με δύναμη, αισιοδοξία και με σοβαρότητα όλους τους ανθρώπους που ασχολούνται με την ακτοπλοΐα, δεδομένου ότι η εταιρεία αυτή σήμερα είναι η μεγαλύτερη ταχυπλόων στον κόσμο. Η Seajets είναι μια εταιρεία η οποία προσπαθεί μέσα από τις καινούργιες διαδικασίες που χρειάζεται η χώρα μας να βοηθήσει τον τουρισμό και την ανάπτυξη της χώρας προσφέροντας δουλειά σε πάνω από 800 εργαζομένους και συνδέοντας ή διασυνδέοντας θα έλεγα καλύτερα, είτε απευθείας είτε με συνδέσεις, περί τα 300 σημεία στο Αιγαίο. Νομίζουμε ότι πλέον η Seajets θα βαδίσει χέρι χέρι με τη νέα Ελλάδα για την ανάπτυξη του τουρισμού και της οικονομίας.

Πού επενδύει η εταιρεία;

Η εταιρεία επενδύει στην Ελλάδα μας. Αυτά τα δύο είναι αλληλένδετα, διότι στόχος της εταιρείας είναι η ανάπτυξη ή η αναβάθμιση των θαλάσσιων συγκοινωνιών και μέσα από αυτό η αναβάθμιση του τουρισμού μας, της οικονομίας μας για να προχωρήσουμε σε ένα καινούργιο μέλλον.

Ποιοι είναι οι στόχοι της εταιρείας;

Είναι αυτοί που προανέφερα, αλλά θα έλεγα ότι οι στόχοι μας είναι απόλυτα ταυτισμένοι με τους στόχους όλων των Ελλήνων που θέλουν να δουν την Ελλάδα, αυτή τη χώρα με την τεράστια ιστορία, τον πολιτισμό, την κουλτούρα, να ξαναχαμογελά, που θέλουν να μην είναι ζορισμένοι, πικραμένοι, γονατισμένοι, που θέλουν το χαμόγελο να επιστρέψει στα χείλη όλων των Ελλήνων. Αυτή η χώρα είναι μοναδική σε ιστορία, σε πολιτισμό, σε ανθρωπιά. Αυτή η χώρα έχει λέξεις που δεν υπάρχουν σε κανένα άλλο λεξιλόγιο. Μια από αυτές, η φιλοξενία, έχει να κάνει και με τη δουλειά μας, που σημαίνει να είναι φίλος με τον ξένο, να τον αγαπάς και να δίνεις όχι απαραίτητα παίρνοντας.

Ποια η συμβολή της εταιρείας στην τουριστική ανάπτυξη της χώρας;

Η συμβολή της Seajets είναι τεράστια γιατί προσφέρει πολύ αναβαθμισμένες συγκοινωνίες, με ταχύτατους χρόνους και νομίζουμε ότι δημιουργεί μια καινούργια δυναμική, η οποία είναι απολύτως απαραίτητη στη χώρα, πόσο μάλλον την παρούσα χρονική στιγμή που κάποιοι τουρίστες έχουν αρχίσει τα τελευταία δύο χρόνια να φεύγουν από την Ελλάδα λόγω των πολύ ανταγωνιστικών Τουρκίας και Αιγύπτου. Πρέπει όλοι μαζί, ο καθένας από το δικό του μετερίζι, να προσπαθήσουμε να ανταγωνιστούμε αυτές τις αγορές, οι οποίες δεν έχουν ούτε την ποιότητα της Ελλάδας ούτε την ομορφιά της. Η Ελλάδα είναι μοναδική χώρα σε ομορφιά. Εγώ που σας το λέω έχω ταξιδέψει σε όλη τη γη και δεν έχω δει τέτοια ομορφιά.

Τι έχει κάνει η εταιρεία σας σχετικά με την ΕΚΕ;

Είναι μια «καραμέλα» για την οποία τον τελευταίο καιρό ακούμε πάρα πολύ. Εγώ είμαι λίγο επαναστάτης και τις καραμέλες δεν τις χρησιμοποιώ, ούτε τις πιπιλάω. Θα μιλήσω έξω από το κλισέ αυτό. Η Seajets ήταν, είναι και θα είναι δίπλα στον Έλληνα, τον απλό ταξιδιώτη, στους νησιώτες τους Έλληνες με τα δικά τους θέματα και τα δικά τους προβλήματα και τις δικές τους ανάγκες, αλλά είναι πάντα και δίπλα στην κοινωνία, γιατί πιστεύουμε ότι η κοινωνία, χωρίς να σέβεσαι, να ζεις, να αναπνέεις μαζί με τον άλλον, δεν μπορεί να υπάρχει. Να σας δώσω ένα παράδειγμα. Πέρυσι το καλοκαίρι η εταιρεία μας με την καταστροφή στο Μάτι ήταν αυτή που έτρεξε πρώτη να βοηθήσει συμπολίτες σώζοντας μαζί με τους ψαράδες τους ντόπιους εκατοντάδες συμπολίτες μας. Είναι η εταιρεία που προσέφερε το 10% του ναύλου του Terrajet στους πληγέντες. Είναι η εταιρεία που πρόσφερε στη σχολή του Ασπροπύργου του Εμπορικού Ναυτικού τα ηλεκτρονικά simulators, γιατί οι πλοίαρχοι μέχρι πέρυσι έβγαιναν από τη σχολή χωρίς να έχουν γνώση των νέων ηλεκτρονικών και προηγμένων τεχνολογιών. Το ίδιο θα πράξει η εταιρεία μας και για την Κάλυμνο, αυτό το ιστορικό νησί στο οποίο ξεκίνησε να λειτουργεί σχολή εμποροπλοιάρχων την οποία βοηθήσαμε εν μέρει αλλά θα βοηθήσουμε πολύ περισσότερο στο μέλλον. Είναι η εταιρεία που προσπαθεί με κάθε δράση, όσο απλή και αν φαίνεται, να είναι πολύ ουσιαστική. Μια τέτοια δράση ήταν και ότι μαζέψαμε για μια εβδομάδα όλα τα σκουπίδια στη Σαντορίνη. Δεν νοείται η Σαντορίνη, το παγκόσμιο κόσμημα, να έχει σκουπίδια στους δρόμους από ασυνείδητους οι οποίοι δημιουργούν μια τελείως διαφορετική εικόνα για το νησί αντί να υπάρχει μόνο θαυμασμός για το μοναδικό αυτό νησί. Γιατί πραγματικά αυτό της αξίζει και πολλά άλλα βέβαια της αξίζουν, τα οποία δεν χρειάζεται να τα αναφέρω τώρα.

Σας διαβεβαιώ λοιπόν ότι εμείς δεν πιπιλάμε λέξεις όπως ΕΚΕ, εμείς κάνουμε πράξεις, γιατί είμαστε η Seajet, γιατί ήμασταν δίπλα στην κοινωνία πάντα και θα είμαστε για πάντα.