Knauf Γυψοποιία, ένα «διαμάντι» της ελληνικής επιχειρηματικής ζωής επενδύει επιπλέον 27 εκατ. ευρώ στην Αμφιλοχία!

24 Φεβ Knauf Γυψοποιία, ένα «διαμάντι» της ελληνικής επιχειρηματικής ζωής επενδύει επιπλέον 27 εκατ. ευρώ στην Αμφιλοχία!

Share to

Σε ένα από τα «διαμάντια» της ελληνικής επιχειρηματικής ζωής αναδεικνύεται η επιχείρηση Knauf Γυψοποιία ΑΒΕΕ που δραστηριοποιείται στους τομείς της παραγωγής γύψου, γυψοσανίδων, συστημάτων στήριξης, στόκου και προφίλ γαλβανισμένης λαμαρίνας και η διοίκηση της οποίας ανακοίνωσε προσφάτως την υλοποίηση νέου επενδυτικού σχεδίου ύψους 27 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με έρευνα της  New Times η εταιρεία συγκαταλέγεται στα «Διαμάντια» της ελληνικής οικονομίας με βάση συγκεκριμένους οικονομικούς δείκτες. Πρώτον, η εταιρεία αύξησε τον κύκλο εργασιών της από 28,7 εκατ. ευρώ το 2016 σε 36 εκατ. ευρώ το 2017. Δεύτερον, αύξησε την κερδοφορία της από 2,4 εκατ. ευρώ το 2016 σε 3,λ7 εκατ. ευρώ το 2017. Τρίτον, λειτουργεί με μια εξαιρετικά υγιή σχέση ιδίων προς ξένα κεφάλαια αφού το σύνολο ιδίων κεφαλαίων της είναι 24,7 εκατ. ευρώ ενώ οι συνολικές της υποχρεώσεις μόλις 5,6 εκατ. ευρώ. Τέταρτον, το καθαρό περιθώριο κέρδους της εταιρείας είναι 10% και Πέμπτον, η απόδοση ιδίων κεφαλαίων της εταιρείας είναι 15%.  Η διοίκηση της Knauf ανακοίνωσε επίσημα τη δημιουργία ενός ολοκαίνουργιου εργοστασίου στην περιοχή Στάνου Αμφιλοχίας. Η  νέα επένδυση είναι ύψους 27 εκατομμυρίων ευρώ, αποκλειστικά με δικά της κεφάλαια. Η νέα επένδυση της Knauf είχε ανακοινωθεί  σε ειδική εορταστική εκδήλωση, που διοργάνωσε η εταιρία στο «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», παρουσία πλήθους προσκεκλημένων, διοχετεύοντας πολλά και θετικά μηνύματα για την επόμενη ημέρα των παραγωγικών επενδύσεων και το μέλλον της κατασκευαστικής αγοράς στην Ελλάδα. Τις ανακοινώσεις για τη νέα ελληνική επένδυση της Knauf στην Αμφιλοχία, που θα δημιουργήσει 150 νέες θέσεις μόνιμης εργασίας και σημαντικό κύκλο απασχόλησης στη φάση της προετοιμασίας και υλοποίησης του έργου έκαναν από το βήμα της εκδήλωσης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Knauf στην Ελλάδα Δημήτριος Δοντάς και η εκπρόσωπος της οικογένειας Κνάουφ, Ίζαμπελ Κνάουφ, μέτοχος και περιφερειακή διευθύντρια του ομίλου για τις περιοχές της Ν. Ευρώπης, της Μ. Ανατολής και της Αφρικής.

Who is Who

Το εργοστάσιο της Knauf στο Στάνο Αμφιλοχίας εκτείνεται σε 130 στρέμματα γης, εκ των οποίων 28 στρέμματα είναι κτιριακή κάλυψη. Στον ίδιο περίπου γεωγραφικό χώρο λειτουργεί και λατομείο γύψου (180 στρέμματα) της επιχείρησης.

Το εργοστάσιο λειτουργεί επί 24ώρου βάσεως ενώ σημαντικό τμήμα της παραγωγής του εξάγεται προς τις Βαλκανικές χώρες, Ανατολική Μεσόγειο και Βόρειο Αφρική.

Η Knauf διαθέτει μία καθετοποιημένη παραγωγή από την α’ ύλη, το γύψο, προϊόν δικής της εξόρυξης που μεταποιείται στις εγκαταστάσεις της σε ολοκληρωμένα δομικά στοιχεία (γύψος, γυψοσανίδα) με μεγίστη προστιθέμενη αξία. Σε ένα άρτιο εξοπλισμένο με τα πλέον σύγχρονα μηχανήματα τμήμα, πραγματοποιείται καθημερινά ειδικός έλεγχος των α’ υλών πριν τη χρήση τους στα παραγωγικά τμήματα.

Στο χώρο του εργοστασίου λειτουργεί κυλικείο με ειδικά διαμορφωμένο χώρο αναμονής για τους οδηγούς, με παροχές μπάνιου, διατροφής, καθιστικού, τηλεόρασης και βιβλιοθήκης ανακοινώσεων περί μεταφοράς για την σωστή ενημέρωση των οδηγών.

Η κοινωνική προσφορά της εταιρίας είναι μεγάλη και μεταφράζεται σε υλικές-χρηματικές δωρεές σε τοπικούς φορείς (πυροσβεστική, αστυνομία, σχολεία) αλλά και στην δυνατότητα που παρέχει σε φοιτητές της περιοχής να κάνουν την πρακτική τους εξάσκηση στα γραφεία της εταιρίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η  Knauff Γυψοποιία αποτελεί κύτταρο ενός πανίσχυρου πολυεθνικού οργανισμού  ο οποίος διαθέτει 150 παραγωγικούς και εμπορικούς οργανισμούς σε 86 χώρες ενώ απασχολεί παγκοσμίως 27.500 εργαζομένους. Ο συνολικός τζίρος της  Knauff  διεθνώς υπολογίζεται σε 6,5 δις. ευρώ ενώ αυτός πραγματοποιείται στις αγορές της Ευρώπης, των ΗΠΑ, της Νοτίου Αμερικής, της Ρωσίας, της Ασίας, της Αφρικής και της Αυστραλίας.

Σε ότι αφορά την Ελλάδα η τελευταία οργανωτική αλλαγή στα διοικητικά του ομίλου αφορά τον  κ. Δημήτρη Δοντά ο οποίος  ανέλαβε επιπρόσθετα καθήκοντα ως Περιφερειακός Γενικός Διευθυντής σε Ελλάδα, Κύπρο, Αλγερία, Τυνησία και Λιβύη. Ο κ. Δοντάς ξεκίνησε την καριέρα του στην Knauf πριν από 22 χρόνια, από τις θέσεις του Μηχανικού Πωλήσεων, Διευθυντή Νέων Προϊόντων και αργότερα Γενικού Διευθυντή. Αντιστοίχως, ο κ. Παναγιώτης Τσαντήλας ανέλαβε τη θέση του Αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή έως τα τέλη του 2019, οπότε και θα αναλάβει τη θέση του Γενικού Διευθυντή. Ο κ.Τσαντήλας ξεκίνησε την καριέρα του στην Knauf πριν από 14 χρόνια, από τις θέσεις του Μηχανικού Πωλήσεων και αργότερα Διευθυντή Marketing & Υπεύθυνου Εκπαιδευτικών Κέντρων σε Ν.Α. Ευρώπη, Μέση Ανατολή & Αφρική.