Νέοι ορίζοντες για την «Κρητών Άρτος» από τη στρατηγική συμμετοχή της SwitzGroup

24 Φεβ Νέοι ορίζοντες για την «Κρητών Άρτος» από τη στρατηγική συμμετοχή της SwitzGroup

Share to

Νέοι ορίζοντες ανοίγονται για την εταιρεία «Κρητών Άρτος» μετά την είσοδο σε αυτή της SwitzGroup ως στρατηγικού επενδυτή.  Ο διεθνής όμιλος με έδρα το Ντουμπάι ελέγχει ποσοστό 66,36% του συνόλου των μετοχών της “Κρητών Άρτος». Η οικογένεια Δαμιανάκη θα εξακολουθήσει να συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας, ενώ ο ιδρυτής της και σημερινός πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός της Μανώλης Δαμιανάκης θα παραμείνει στο τιμόνι της «Κρητών Άρτος».

Στις επόμενες κινήσεις που αναμένεται να γίνουν στην εταιρεία περιλαμβάνεται η κεφαλαιακή ενίσχυσή της καθώς επίσης και  η ενίσχυση της εξαγωγικής δραστηριότητάς της. Η «Κρητών Άρτος» έχοντας στρατηγικό μέτοχο τη SwitzGroup, θα μπορεί να ενισχυθεί κεφαλαιακά, να βοηθηθεί σε τεχνογνωσία και οργάνωση και αναπτύξει  περαιτέρω τις πωλήσεις της στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Το προφίλ της εταιρείας θα παραμείνει στην προώθηση, σε Ελλάδα και εξωτερικό, προϊόντων κρητικής αρτοποιίας και γενικότερα της κρητικής διατροφής με έδρα τις υφιστάμενες εγκαταστάσεις στο Ηράκλειο Κρήτης.

Η εταιρεία σήμερα διαθέτει κτιριακές εγκαταστάσεις άνω των 4.000 τ.μ., στις οποίες λειτουργούν τρεις γραμμές παραγωγής κρητικών παραδοσιακών παξιμαδιών, δύο γραμμές παραγωγής προϊόντων σνακ αρτοποιίας, δύο αυτοματοποιημένες γραμμές συσκευασίας οριζόντιου τύπου και δύο γραμμές συσκευασίας κάθετου τύπου, πλήρως αυτοματοποιημένες με ρομπότ. Εχει μέγιστη παραγωγική δυναμικότητα 25.000-30.000 κιλά τελικού προϊόντος ημερησίως.

Οσο για τη SwitzGroup, δεν είναι η πρώτη φορά που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα. Εχει πλειοψηφική συμμετοχή στην εταιρεία Olympic Foods, η οποία ασχολείται με την παραγωγή και την εμπορία πρώτων υλών αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής, με ιδιόκτητες εγκαταστάσεις 6.000 τ.μ. στη Μεταμόρφωση Αττικής.

Who is Who  «Κρητών Άρτος»

Ιδρύθηκε  το 2004 με την  εξαγορά μιας παλιάς οικογενειακής βιοτεχνίας  παραγωγής Κρητικών παραδοσιακών αρτοσκευασμάτων. Τον Απρίλιο του 2005  μετεγκαθίσταται σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις. Τον ίδιο χρόνο δημιουργεί στον κλάδο την κατηγορία προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας. Ήταν η πρώτη εταιρεία που έκανε παραγωγή Κρητικών Αρτοσκευασμάτων με την επωνυμία μεγάλης αλυσίδας S/M.

Σήμερα οι κτιριακές της υποδομές ξεπερνούν τα 4.000 τ.μ, καθώς έχει εκσυγχρονίσει το μηχανολογικό της εξοπλισμό, διατηρώντας  βέβαια τον παραδοσιακό τρόπο παραγωγής των προϊόντων της. Η παραγωγική διαδικασία λειτουργεί κάτω από τους αυστηρούς κανόνες των συστημάτων ποιότητας HACCP ΕΛΟΤ 1416, IFS Higher Level και BRC.

H «Κρητών Άρτος» συνεργάζεται με όλες τις μεγάλες αλυσίδες Supermarkets στην Ελλάδα (ΑΒ Βασιλόπουλος, Lidl,  Μασούτης, Σκλαβενίτης,Μετρό, Mart, Βερόπουλος , Γαλαξίας, ΕΛΟΜΑΣ, ΑΣΤΕΡΑΣ κλπ), ενώ το 20% και πλέον του κύκλου εργασιών της αφορά πωλήσεις εκτός Ελλάδος σε χώρες όπως Αμερική, Γερμανία, Αγγλία, Κύπρο, Κίνα, Αυστραλία κ.α. Από το Φεβρουάριο του 2009, η μετοχή της εταιρείας άρχισε να διαπραγματεύεται στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, στην ΕΝ.Α.

Λόγω των σύγχρονων εγκαταστάσεων, της υψηλής ποιότητας, της μεγάλης παραγωγικής δυναμικότητας και των ανταγωνιστικών τιμών, την εμπιστεύονται οι περισσότερες μεγάλες αλυσίδες Supermarket για την παραγωγή Κρητικών παραδοσιακών αρτοσκευασμάτων με την επωνυμία τους.

Εγκαταστάσεις. Τον Απρίλιο του 2005, η εταιρεία μεταφέρθηκε σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις άνω των 4.000 m2 στην Θέση «Άμμος» στην Καλλιθέα στην Βιομηχανική περιοχή Ηρακλείου Κρήτης σε ιδιόκτητο οικόπεδο έκτασης 22.000 τ.μ.

Η μετακόμιση στις σύγχρονες εγκαταστάσεις μας, σηματοδότησε την έναρξη ενός μεγαλόπνοου επενδυτικού προγράμματος, με απώτερο σκοπό τον εκσυγχρονισμό και την αυτοματοποίηση της παραγωγικής διαδικασίας. Από το 2005 μέχρι και σήμερα, η Κρητών Άρτος Α.Ε.Β.Ε. έχει επενδύσει περισσότερα από 4 εκατομμύρια ευρώ στην αγορά υπερσύγχρονου εξοπλισμού (ζυμωτήρια, κλίβανοι, ζυγοκοπτικά, πλαστικές, ψυκτικοί θάλαμοι, συσκευαστικές μηχανές) και σε εργασίες επέκτασης και βελτίωσης των εγκαταστάσεών της.

Η εταιρεία σήμερα διαθέτει:

  • Κτηριακές εγκαταστάσεις άνω των 4000 τ.μ.
  • 3 γραμμές παραγωγής κρητικών παραδοσιακών παξιμαδιών
  • 2 γραμμές παραγωγής προϊόντων Σνακ αρτοποιίας
  • 2 αυτοματοποιημένες γραμμές συσκευασίας οριζόντιου τύπου
  • 2 γραμμές συσκευασίας  κάθετου τύπου, πλήρως αυτοματοποιημένες  με ρομπότ

Έχει  μέγιστη παραγωγική δυναμικότητα 25.000-30.000 κιλά τελικού προϊόντος ημερησίως.

Εργαζόμενοι. Η εταιρεία επενδύει και φροντίζει για τη συνεχή εκπαίδευση στο ανθρώπινο δυναμικό της, καθώς και στη στελέχωση νέων ανθρώπων. Το τελευταίο έτος αποτελείται από περίπου 50 άτομα, καθώς ο αριθμός αυξάνεται σύμφωνα με τις ανάγκες τις εταιρείας.

Έρευνα και Ανάπτυξη. Η «Κρητών Άρτος» είναι μια δυναμική εταιρία στο χώρο των παραδοσιακών κρητικών  αρτοσκευασμάτων, εμπλουτίζοντας διαρκώς  την γκάμα των προϊόντων της. Η εταιρία μας έχει ως κεντρική αρχή και φιλοσοφία την δημιουργία καινοτόμων, ποιοτικών, γευστικών και 100% φυσικών προϊόντων με βάση το πρότυπο της Κρητικής Μεσογειακής Διατροφής , καθιερώνοντας την στις ηγετικές θέσεις στην προτίμηση του καταναλωτή. Χαρτογραφώντας τις ανάγκες και τις απαιτήσεις της σύγχρονης αγοράς, η ΚΡΗΤΩΝ ΑΡΤΟΣ  έχει επενδύσει στη δημιουργία ενός οργανωμένου τμήματος Έρευνας & Ανάπτυξης Νέων Προϊόντων ως σύμμαχό της στην επίτευξη των στρατηγικών της επιδιώξεων και στο διαρκή αγώνα της να ανταποκρίνεται άμεσα και αποτελεσματικά στις προκλήσεις της αγοράς τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.