Λάντσιον Μητ Έβρου: διαρκείς επενδύσεις για ανάπτυξη νέων προϊόντων

07 Φεβ Λάντσιον Μητ Έβρου: διαρκείς επενδύσεις για ανάπτυξη νέων προϊόντων

Share to

Αυξημένες κατά 3,8% εμφανίζονται οι πωλήσεις της εταιρείας Λάντσιον Μητ Έβρου το 2017 σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Συγκεκριμένα ο κύκλος εργασιών της επιχείρησης που ανήκει στον όμιλο εταιρειών Υφαντής διαμορφώθηκε στο επίπεδο των 43,4 εκατ. ευρώ. Η συγκεκριμένη επιχείρηση εμφάνισε κέρδη της τάξεως των 820 χιλιάδων ευρώ.

Η παραγωγική αυτή επιχείρηση, η οποία στο παρελθόν βραβεύτηκε από τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος ως μία από τις υγιέστερες επιχειρήσεις της περιοχής, συνεχίζει τις επενδύσεις της στοχεύοντας στη βέλτιστη χρησιμοποίηση των συντελεστών της παραγωγής της και στη χρήση καινοτόμων μεθόδων για την ανάπτυξη και παραγωγή νέων προϊόντων.

Η εταιρεία τα τελευταία χρόνια συνεισφέρει σημαντικά στην κερδοφορία του ομίλου.

Η επιχείρηση ιδρύθηκε τον Μάιο του 1996 στην Αλεξανδρούπολη στον νομό Εβρου, με την επωνυμία Θράκης Γεύσεις. Περιήλθε στον όμιλο Υφαντή το 1998. Διαθέτει μεγάλες παραγωγικές εγκαταστάσεις στη Βιομηχανική Περιοχή της Αλεξανδρούπολης και εμπορικό υποκατάστημα στην Κηφισιά Αττικής. Παράγει ευρεία γκάμα αλλαντικών και εμπορεύεται σαλάτες, πίτσες, τυριά και άλλα προϊόντα του ομίλου Υφαντής. Εξάγει περί το 5% της παραγωγής της στις χώρες Βουλγαρία, Κύπρος και Τουρκία, με το εμπορικό σήμα «Luncheon Meat». Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εβρου.

Η ΛΑΝΤΣΙΟΝ ΜΗΤ ΕΒΡΟΥ έχει πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο τον κ. Αλέξιο Κ. Υφαντή και αντιπρόεδρο τον Χαρ. Κ. Υφαντή της οικογένειας των ιδρυτών και μετόχων του ομώνυμου ομίλου. Η επιχείρηση απασχολεί περίπου 190 εργαζομένους

Who Is Who ομίλου

Το 1980 τα αδέλφια Υφαντή άνοιξαν το πρώτο εργοστάσιο στο Μοσχάτο, το οποίο παρασκεύαζε και πουλούσε αλλαντικά. Δημιούργησαν προϊόντα, τα οποία αγαπηθήκαν από τους καταναλωτές και γρήγορα απέκτησαν φήμη σε όλη την Ελλάδα.

Το 1992, πραγματοποιήθηκε η μεταφορά από το Μοσχάτο στις σημερινές ιδιωτικές εγκαταστάσεις της Υφαντής, έκτασης 15.000 τ.μ. και 300 ατόμων μόνιμο προσωπικό, στον Δήμο Κηφισιάς Αττικής . Ο όμιλος απασχολεί συνολικά 1.000 άτομα.

Όμως, τα δύο αδέλφια, ανήσυχα πνεύματα, δεν επαναπαύθηκαν στην αρχική τους επιτυχία. Το 1996 ιδρύθηκε η εταιρία ΘΡΑΚΗΣ ΓΕΥΣΕΙΣ με την επωνυμία “LUNCHEON MEAT ΕΒΡΟΥ Α.Ε.” με σκοπό την παραγωγή προϊόντων με βάση το κρέας και έδρα τη Βιομηχανική Περιοχή (ΒΙ.ΠΕ) Αλεξανδρούπολης. Στο τέλος του 1998 αγοράστηκε από τη βιομηχανία τροφίμων ΥΦΑΝΤΗΣ ΑΒΕΕ και άρχισε η παραγωγή αλλαντικών. Η εταιρεία αποτελείται από το εργοστάσιο παραγωγής και από το ιδιόκτητο κέντρο διανομών στην Αθήνα. Η δυναμικότητα του εργοστασίου είναι 50 τόνοι αλλαντικών ημερησίως σε μία βάρδια. Η εταιρία συνεργάζεται με τη μητρική εταιρεία ΥΦΑΝΤΗΣ ΑΒΕΕ και τις άλλες εταιρείες του ομίλου ΥΦΑΝΤΗΣ. Το εργοστάσιο της LUNCHEON MEAT EVROU S.A. παράγει όλες τις κατηγορίες αλλαντικών (βραστά αλλαντικά και καπνιστά, λουκάνικα, αλλαντικά ωρίμανσης, ζαμπονοειδή προϊόντα). Η διανομή των προϊόντων γίνεται από το εργοστάσιο στην Αλεξανδρούπολη, το υποκατάστημα της Αθήνας και από τις εταιρείες του ομίλου “ΔΙΑΝΟΜΕΣ ΥΦΑΝΤΗΣ”. Έχει εδραιωθεί εδώ και πολλά χρόνια στην αγορά με την σταθερή ποιότητα των προϊόντων της και την άριστη εξυπηρέτηση των πελατών της.

Το 1998 υπήρξε σταθμός για την πορεία της εταιρείας, καθώς έκανε άλλο ένα μεγάλο άνοιγμα αυτή τη φορά ξεφεύγοντας από τα ελληνικά σύνορα. Ίδρυσε την ΥΦΑΝΤΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑ, ξεκινώντας με την παραγωγή περιορισμένου αριθμού προϊόντων με βάση το κρέας. Σήμερα η εταιρία αποτελείται από ένα εργοστάσιο στο Βουκουρέστι 3,500 τμ. , απασχολεί 120 άτομα προσωπικό και έχει παραγωγή 10 τόνων ημερησίως σε ιδιόκτητη έκταση. Καθώς και από τέσσερα κέντρα διανομής (Timisoara, Oradea, Cluj, Craiova).

Το 2008, η εταιρία Υφαντής, συνεχίζοντας την διεθνή ανάπτυξή της, ίδρυσε την Υφαντής Βουλγαρίας με σκοπό την εισαγωγή και τη διανομή προϊόντων Υφαντής στην τοπική αγορά καθώς και άλλων προϊόντων ειδικά διαμορφωμένων ώστε να ανταποκρίνονται στις διατροφικές συνήθειες και γεύσεις των καταναλωτών της συγκεκριμένης περιοχής. Από τότε, συνεχίζει να αναπτύσσεται και αυτό φαίνεται στον όγκο των πωλήσεων και κερδοφορίας έχοντας συνεργασία με όλες τις μεγάλες αλυσίδες λιανικής πώλησης, ανεξάρτητα καταστήματα όπως μικρά καταστήματα λιανικής πώλησης, καθώς και Horeca που περιλαμβάνει εστιατόρια, εργοστάσια παραγωγής σάντουιτς, πίτσα, ξενοδοχεία και πολλά άλλα ακόμη. Η Υφαντής Βουλγαρία έχει σημαντικές δραστηριότητες στη δημοφιλή και πολυσύχναστη περιοχή της Μαύρης Θάλασσας με πολυτελή ξενοδοχεία και θέρετρα όπως το Sunny Beach, Golden Sands που συγκαταλέγονται στο πελατολόγιο της, όπως επίσης και άλλα ξενοδοχεία ενδεικτικά μπορεί να αναφέρει κανείς τις περιοχές Βάρνα, Μπουργκάς. Η εταιρεία απασχολεί εικοσιπέντε άτομα, λειτουργεί με δώδεκα οχήματα και διαθέτει μία πελατειακή βάση άνω των χιλίων λογαριασμών.

Η τεράστια επιτυχία που είχαν οι κινήσεις που έχει κάνει η εταιρία, οδήγησε στην απόφαση της ίδρυσης της εταιρείας Ifantis Cyprus το 2012, έχοντας σαν στόχο την εισαγωγή και την διανομή προϊόντων Υφαντής στην τοπική αγορά. Οι ιδιαιτερότητες και οι διατροφικές συνήθειες των καταναλωτών στην συγκεκριμένη περιοχή είναι οι βασικοί παράγοντες με βάση τους οποίους διαμορφώνονται διάφορες ποικιλίες των προϊόντων μας. Οι συνεργασίες της εταιρείας με μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, με δημοφιλή ξενοδοχεία, εστιατόρια αλλά και μικρά καταστήματα έχει ως αποτέλεσμα τον τεράστιο αριθμό πωλήσεων που έχουν σημειωθεί μέχρι σήμερα.

Το 2013, ένα χρόνο αργότερα από την ίδρυσης της εταιρείας Ifantis Cyprus, ο όμιλος Υφαντής εξαγόρασε την «ΡΟΗ Α.Ε.» μία ιστορική εταιρεία παραγωγής ελαιολάδου.

Σήμερα ο Όμιλος Υφαντής παράγει παραπάνω από 500 προϊόντα υψηλής ποιότητας και δραστηριοποιείται σε πέντε τομείς. Στα επεξεργασμένα προϊόντα κρέατος, στα κατεψυγμένα τρόφιμα (κατεψυγμένα λαχανικά, hamburgers, pizzas, έτοιμα γεύματα και πολλά άλλα), ελληνικές παραδοσιακές σαλάτες, τυρί φέτα, εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. ‘Έχει πετύχει να δημιουργήσει προϊόντα που έχουν γίνει γνωστά σε όλο τον κόσμο. Αυτή η επιτυχία, οφείλεται, στο υψηλό επίπεδο ποιότητας, στο προσωπικό της, στην τεχνογνωσία της και στην άριστη σχέση που διατηρεί όλα αυτά τα χρόνια με τους ανθρώπους που εμπιστεύονται τα προϊόντα της.