Επένδυση 150 εκατ. ευρώ στην Κρήτη από τον όμιλο Μεταξά

31 Οκτ Επένδυση 150 εκατ. ευρώ στην Κρήτη από τον όμιλο Μεταξά

Share to

Ο όμιλος Μεταξά συνεχίζει παράλληλα την πολύχρονη προσπάθειά του να υλοποιήσει τη δεύτερη επένδυση στη Σαντορίνη, αντιμετωπίζοντας εμπόδια που θέτουν στο δρόμο του.

Επένδυση ύψους 150 εκατ. ευρώ, που θα αναπτυχθεί σε ιδιόκτητη έκταση 1.200 στρεμμάτων στον Κόλπο του Μιράμπελου στον Άγιο Νικόλαο  Κρήτης σχεδιάζει να υλοποιήσει  ο Όμιλος Μεταξά σε ιδιόκτητη έκταση 1.200 στρεμμάτων  στην περιοχή. Στους επενδυτικούς σχεδιασμούς περιλαμβάνονται  δυο ξενοδοχεία πολυτελείας και ένα τουριστικό χωριό με περίπου  200 κατοικίες.

Η επένδυση αυτή θεωρείται  στρατηγικής σημασίας ενώ αποτελεί μέρος των συνολικών επενδυτικών σχεδιασμών του ομίλου Μεταξά, που διευθύνεται από τον κ. Ανδρέα Μεταξά (photo). Σε αυτούς εντάσσεται και η νέα ξενοδοχειακή επένδυση του ομίλου στη Σαντορίνη, όπου ο κρητικός όμιλος έχει ήδη παρουσία.

Σαντορίνη

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο όμιλος Μεταξά  πέρασε τα σύνορα της Κρήτης το 2016 με το άνοιγμα του Santo Maris Oia Luxury Suites & Spa στη Σαντορίνη. Μία ξενοδοχειακή μονάδα 50 δωματίων που σάρωσε ελληνικά και διεθνή βραβεία στην κατηγορία Resort Spa.

H επιτυχία του εγχειρήματος αυτού οδήγησε τον όμιλο Μεταξά στο επόμενο βήμα το οποίο ωστόσο εμφανίζει σημαντική καθυστέρηση λόγω αντιδράσεων από τη πλευρά προσώπων του Δήμου και της Πολεδομίας. Το επενδυτικό αυτό σχέδιο στη Βλυχάδα Σαντορίνης, ύψους 11 εκατ. ευρώ,  περιλαμβάνει ξενοδοχείο υπερ-πολυτελείας 67 δωματίων με πισίνα στο καθένα, έλαβε οικοδομική άδεια το 2009.  Παρά το γεγονός, όμως, αυτό η επένδυση δεν προχώρησε καθώς Πολεοδομία και Δήμος έθεσαν συγκεκριμένα ζητήματα που οδηγούσαν κάθε φορά το θέμα στις αρμόδιες αρχές. Έτσι, ο όμιλος έλαβε την άδεια υλοποίησης της επένδυσης τρεις φορές για να την απωλέσει ύστερα από τις προσφυγές Δήμου και Πολεοδομίας. Ο όμιλος για μια ακόμη φορά κέρδισε προ ημερών ξανά την υπόθεση ενώ στο προσεχές διάστημα αναμένεται η αντίδραση του Δήμου και της Πολεοδομίας. Στην πραγματικότητα η υπόθεση έχει φτάσει στην Εισαγγελία καθώς μετά από παρέμβαση του ομίλου έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις. Οι εκπρόσωποι του ομίλου Μεταξά νοιώθουν να βρίσκονται αντιμέτωποι με ορισμένα πρόσωπα που κινούνται έξω από τα πλαίσια του νόμου. Δείχνουν ωστόσο να επιμένουν στην υλοποίηση της επένδυση η οποία θα ενισχύσει το προφίλ ποιοτικής φιλοξενίας του νησιού.

Who is Who

Ο Όμιλος Μεταξά, έχει μακρά ιστορία στον ελληνικό τουρισμό καθώς ξεκινά τη δραστηριότητά του το 1975.  Το πρώτο βήμα είχε γίνει από τον αείμνηστο Νίκο Μεταξά ο οποίος είχε δημιουργήσει  το Creta Maris Beach Resort στη Χερσόνησο της Κρήτης, ένα ξενοδοχείο που θύμιζε χωριό της Κρήτης. Με δυναμικότητα 680 δωμάτια το ξενοδοχείο είναι μόλις 25 λεπτά (24 χλμ.) από το Διεθνές Αεροδρόμιο Ηρακλείου.  Η μονάδα αυτή έχει εξελιχθεί σε μία  all  inclusive ξενοδοχειακή μονάδα στην οποία ο επισκέπτης έρχεται σε επαφή με εξαιρετικά κρητικά προϊόντα. Οι επόμενες κινήσεις του ομίλου ήταν η δημιουργία του Candia Maris το οποίο λειτουργεί ως TUI Magic Life καθώς επίσης και του συνεδριακού κέντρου Creta.  Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα συνεδριακά κέντρα στην Ελλάδα, που είναι σε θέση να φιλοξενήσει σεμινάρια, συναντήσεις, εκθέσεις. Και αυτό ευρίσκεται στη Χερσόνησο Κρήτης, δίπλα στο Creta Maris Beach Resort.