Ξεκινούν τα έργα της Μυτιληναίος στο Θριάσιο

04 Ιαν Ξεκινούν τα έργα της Μυτιληναίος στο Θριάσιο

Share to

Την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού, DG Comp, αναμένει η ΘΕΚ ΑΕ, η οποία και έχει αναλάβει την ανάπτυξη και εκμετάλλευση του εμπορευματικού κέντρου στο Θριάσιο, προκειμένου ώστε να δώσει το «πράσινο φως» για να αρχίσουν τα έργα από την Μυτιληναίος.

Η ανάθεση στον Όμιλο Μυτιληναίος της κατασκευής έγινε μετά το «ναυάγιο» των διαπραγματεύσεων με την ΑΡΧΙΚΟΝ, η οποία ήταν και η αρχική επιλογή.

Το έργο θα πραγματοποιηθεί σε δύο φάσεις και θα ολοκληρωθεί σε διάστημα 6 ετών, ενώ με βάση τον σχεδιασμό προβλέπεται η κατασκευή υποδομών (αποχετευτικό δίκτυο, εσωτερικό οδικό δίκτυο, χώρους στάθμευσης κ.ά.), αλλά και κτιρίων (αποθήκες, κτίρια διοίκησης). Προβλέπεται η ανάπτυξη 235.000 τ.μ. κτιρίων, 250.000 παλετοθέσεων επί 210.000 τ.μ. αποθηκών, 4.000 θέσεων στάθμευσης αυτοκινήτων, 120 θέσεων στάθμευσης φορτηγών και η κατασκευή διπλής σιδηροδρομικής γραμμής που θα συνδέει το Εμπορευματικό Κέντρο Θριασίου με το δίκτυο.

Όπως αναφέρει το emea.gr, η σύμβαση παραχώρησης της έκτασης των 588 στρεμμάτων υπεγράφη μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου, της ΓΑΙΟΣΕ και της εταιρείας ΘΕΚ ΑΕ που θα υλοποιήσει το έργο και στην οποία συμμετέχουν η ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ με ποσοστό 80% και η GOLDAIR με 20%.

Κλείνοντας, επισημαίνεται πως η χρηματοδότηση του έργου θα γίνει με ίδια συμμετοχή της εταιρείας ΘΕΚ ΑΕ και με δάνειο από την Τράπεζα Πειραιώς, η οποία είναι μέτοχος της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ σε ποσοστό 65%.

Πηγή: dealnews.gr