«Ναι» στα αυτοκίνητα με φυσικό αέριο από τη Skoda

13 Ιούν «Ναι» στα αυτοκίνητα με φυσικό αέριο από τη Skoda

Share to

Η Skoda διαθέτει τα μοντέλα Citigo και Octavia με κινητήρες βενζίνης / φυσικού αερίου (CNG)

Ως την καλύτερη επιλογή για αυτοκίνηση με εναλλακτικό καύσιμο χαρακτηρίζει το κινούμενο με φυσικό αέριο αυτοκίνητο ο κ. Νίκος Μαρτίνος, Group PR manager της Kosmocar Α.Ε. Και αυτό ακριβώς θα απαντούσε σε όποιον καταναλωτή του έθετε το ερώτημα γιατί να επιλέξει αυτοκίνητο κινούμενο με φυσικό αέριο. Όπως επισημαίνει μιλώντας στους Νew Times ο κ. Μαρτίνος, οι κινητήρες βενζίνης / φυσικού αερίου (CNG), εκτός από πολύ χαμηλές εκπομπές ρύπων, προσφέρουν εκπληκτική οικονομία στο κόστος χρήσης, η οποία φθάνει το 40% σε σύγκριση με τους σύγχρονους πετρελαιοκινητήρες και το 60% συγκριτικά με τους αντίστοιχους κινητήρες βενζίνης. Για τους λόγους αυτούς άλλωστε η αγορά αυτοκινήτων με κινητήρες φυσικού αερίου συνολικά έχει εξαπλασιαστεί το 2018 σε σχέση με το 2017, ενώ, όπως σημειώνει ο κ. Μαρτίνος, ακόμη μεγαλύτερη αύξηση αναμένεται τα επόμενα χρόνια.

Όσον αφορά το δίκτυο πρατηρίων παροχής CNG, τονίζει ότι διευρύνεται συνεχώς ώστε να καλύπτει ένα υψηλό ποσοστό πληθυσμιακής κάλυψης στην Ελλάδα.

nikos-martinos-kosmocar

Νίκος Μαρτίνος

 Μοντέλα Skoda με κινητήρες CNG

Από τον Ιούνιο 2016, οπότε η Kosmocar Α.Ε. ανέλαβε την αποκλειστική εισαγωγή των αυτοκινήτων Skoda στην Ελλάδα, διέθεσε στην αγορά τα μοντέλα Citigo και Octavia με κινητήρες βενζίνης / φυσικού αερίου (CNG), οι οποίοι εκτός από πολύ χαμηλές εκπομπές ρύπων προσφέρουν εκπληκτική οικονομία στο κόστος χρήσης. Σημειωτεόν ότι η Skoda καταλαμβάνει το 50% του συνόλου της αγοράς με τα μοντέλα της. Ο κ. Μαρτίνος τονίζει επίσης το γεγονός ότι όλοι οι κινητήρες φυσικού αερίου Skoda κατασκευάζονται και τοποθετούνται στο εργοστάσιο χωρίς καμία παρέμβαση στην Ελλάδα. «Μόνο έτσι – επισημαίνει – διασφαλίζεται η αξιοπιστία των οχημάτων και οι προδιαγραφές ασφαλείας που ορίζει ο κατασκευαστής».

Όσον αφορά κάποιο πρόγραμμα προώθησης αυτοκινήτων κινούμενων με φυσικό αέριο από πλευράς της εταιρείας και ενδεχομένως κάποιες προσφορές ή άλλες παροχές του προγράμματος, ο κ. Νίκος Μαρτίνος σημειώνει: «Η Kosmocar Α.Ε. έχει φροντίσει, σε συνεργασία με το εργοστάσιο, να προσαρμόσει τη λιανική τιμή των αυτοκινήτων με φυσικό αέριο σε τιμή χαμηλότερη από τους αντίστοιχους κινητήρες πετρελαίου, παρά το πρόσθετο κόστος που προκύπτει από τη διάθεση διπλού καυσίμου στα οχήματα με κινητήρα CNG».

skoda-citigo-cng

skoda citigo