Ο μηδενικός δανεισμός «όπλο» στα χρόνια της κρίσης

09 Οκτ Ο μηδενικός δανεισμός «όπλο» στα χρόνια της κρίσης

Share to

Σταθερά βήματα, ποιότητα και εστίαση στην περιοχή παράγοντες επιτυχίας της εταιρείας

Η Ανδρικόπουλος ΑΕΒΕ δραστηριοποιείται στην αγορά των super markets και, όπως τονίζει ο κ. Χάρης Ανδρικόπουλος, αντιπρόεδρος της επιχείρησης, η εταιρεία διαθέτει 12 καταστήματα στην περιοχή της Αχαΐας, απασχολεί 550 εργαζομένους και συμπεριλαμβάνεται στις μεγαλύτερες επιχειρήσεις της περιοχής.

Ποιο είναι το μυστικό της ανάπτυξής σας σε ένα έντονα ανταγωνιστικό περιβάλλον, και μάλιστα κατά την περίοδο της κρίσης;

Όπως είπατε, πράγματι το περιβάλλον στον κλάδο μας είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό. Μυστικό δεν υπάρχει, απλώς έχουν γίνει προσεκτικά βήματα την περίοδο προ κρίσης. Δεν είχαμε ούτε δανεισμό, οπότε ήμασταν έτοιμοι όταν ξεκίνησε η κρίση να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε προβλήματα παρουσιάζονταν. Επίσης υπέρ μας ήταν το γεγονός ότι δραστηριοποιούμεθα σε έναν κλάδο ο οποίος ασχολείται με προϊόντα όπως τα τρόφιμα που είναι πρώτης ανάγκης. Βέβαια πολλοί ανταγωνιστές μας είχαν προβλήματα τη συγκεκριμένη περίοδο. Εμείς όμως με σωστά βήματα, με εστίαση στην τοπική αγορά και χωρίς να θυσιάσουμε κάτι από την ποιότητα τα πήγαμε πολύ καλά.

Πού επενδύει η εταιρεία;

Εκτός από νέα καταστήματα, επενδύει στους ανθρώπους της, στους πελάτες της με προσφορές και προφανώς στη διατήρηση καλών σχέσεων με τους προμηθευτές.

Συνεργασίες και συνέργειες. Πείτε μας λίγα λόγια για αυτό.

Κατ’ αρχάς ένα σημαντικό πράγμα που συμβαίνει στον κλάδο μας και στην επιχείρησή μας είναι ότι είμαστε στον όμιλο ΕΛΟΜΑΣ, που αποτελεί τον μεγαλύτερο ελληνικό όμιλο αλυσίδων super markets. Αυτό μας βοηθά να πετυχαίνουμε καλές τιμές στις αγορές μας και πολύ καλά προϊόντα στο κομμάτι των private label προϊόντων μας. Αυτό είναι πολύ βασικό κομμάτι ώστε να μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να κοιτάμε στα μάτια τον ανταγωνισμό, είτε πολυεθνικό είτε τις μεγάλες ελληνικές αλυσίδες.

Ποιοι είναι στόχοι σας για το μέλλον;

Είναι να συνεχίσουμε να αναπτυσσόμαστε με σταθερά βήματα, όπως έχουμε μάθει όλα αυτά τα χρόνια να κάνουμε, να έχουμε υγεία και να παρακολουθούμε τις εξελίξεις ώστε να είμαστε έτοιμοι για οποιαδήποτε ευκαιρία παρουσιαστεί στην περιοχή της Πάτρας ή στην ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας και της Δυτικής Ελλάδας γενικότερα.