Όμιλος Dufry: Πρωτοβουλία προώθησης ελληνικών προϊόντων

Useful tips

02 Ιούν Όμιλος Dufry: Πρωτοβουλία προώθησης ελληνικών προϊόντων

Share to

Την πρόθεσή του να προχωρήσει σε οργανωμένη καμπάνια με στόχο την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος προς την Ελλάδα και τη στήριξη των ελληνικών προϊόντων μέσω του διεθνούς δικτύου του, εξέφρασε και επισήμως ο όμιλος Dufry προς την ελληνική κυβέρνηση.

Ο CEO του ομίλου Dufry, Julian Diaz, ο οποίος βρέθηκε στην Αθήνα με αφορμή τα εγκαίνια των ανακαινισμένων εμπορικών χώρων στην εντός Schengen περιοχή του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ) (βλ. «N» 1/6/2017), πραγματοποίησε συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, παρουσία του διευθύνοντος συμβούλου των Καταστημάτων Αφορολογήτων Ειδών (Hellenic Duty Free Shops, που είναι ο ελληνικός βραχίονας της Dufry), Γιώργου Βελέντζα.

Συζήτησαν τη δυναμική του ελληνικού τουρισμού και τις ευκαιρίες που προκύπτουν από την αυξανόμενη τουριστική κίνηση στην Ελλάδα, κάτι που τόνισε άλλωστε ο κ. Βελέντζας και κατά την τελετή εγκαινίων των ανακαινισμένων υποδομών των duty free shops, διαπιστώνοντας αύξηση των πωλήσεων 20% το Μάιο. Στο πλαίσιο της συζήτησης εξετάστηκαν οι δυνατότητες ενίσχυσης της εικόνας και του brand «Ελλάδα» διεθνώς. Και προς την κατεύθυνση αυτή, η Dufry εξέφρασε τη βούλησή της για την ανάπτυξη μιας στοχευμένης στρατηγικής προώθησης ελληνικών προϊόντων σε σημαντικά αεροδρόμια του εξωτερικού, αξιοποιώντας το παγκόσμιο δίκτυό της.

Η πρωτοβουλία καλλιεργεί προσδοκίες για τα ελληνικά σήματα, τα οποία κατέχουν ήδη σημαντική θέση στο χαρτοφυλάκιο της Dufry στην Ελλάδα, αφού το μερίδιο των πωλήσεών τους στον κύκλο εργασιών των ΚΑΕ το 2017 προβλέπεται να ανέλθει σε 30%. Σημειώνεται ότι ο ελβετικός κολοσσός διαθέτει ηγετική θέση στην παγκόσμια αγορά ταξιδιωτικού λιανεμπορίου, με παρουσία σε 5 ηπείρους, 64 χώρες, μέσω 2.200 καταστημάτων.

Πηγή: naftemporiki.gr