Η “Πινδος” με τα χρυσά ορεινά κοτόπουλα !

07 Μαρ Η “Πινδος” με τα χρυσά ορεινά κοτόπουλα !

Share to

Στο επίπεδο των 220 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκε ο κύκλος εργασιών του Αγροτικού Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων  Πίνδος κατά το 2017 έναντι 209 εκατ. ευρώ το 2016. Ο Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων – ΠΙΝΔΟΣ,  που είναι ο μεγαλύτερος πρωτοβάθμιος αγροτικός συνεταιρισμός της Ελλάδας και ο οποίος προσφάτως συμπλήρωσε 60 χρόνων από την ίδρυση του  αύξησε τα καθαρά του κέρδη  από 1,36 εκατ. ευρώ το 2016 σε 3,61 εκατ. ευρώ το 2017.  Τα αποτελέσματα αυτά φέρνουν  την “Πίνδο” στην 25η καλύτερη θέση μεταξύ των μεγαλύτερων βιομηχανιών της χώρας (από άποψη τζίρου) και στην 10η καλύτερη θέση μεταξύ των βιομηχανιών τροφίμων.  Τα ίδια αυτά αποτελέσματα την κατατάσσουν στης 121η καλύτερη θέση στη λίστα των πιο κερδοφόρων βιομηχανιών της χώρας.  Αυτό προκύπτει από τα συμπεράσματα της έρευνας της New Times η οποία έγινε σε δείγμα 1.646 βιομηχανικών επιχειρήσεων της χώρας με τον μεγαλύτερο τζίρο.  Η εν εξελίξει έρευνα της New Times θα παρουσιαστεί στην εκδήλωση Creative Greece Awards 2019 – Η Ελλάδα της Εξωστρέφειας η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 4 Απριλίου στο Hilton Athens Hotel, όπου και θα βραβευτούν οι πλέον εξωστρεφείς ελληνικές επιχειρήσεις.

Who is  Who

Ο ΑΠΣΙ ΠΙΝΔΟΣ ιδρύθηκε το 1958, στο Ροδοτόπι Ιωαννίνων, από 7 αγρότεςπου αποφάσισαν να ασχοληθούν με την πτηνοτροφία, για να εξασφαλίσουν ένα επιπλέον εισόδημα για τις οικογένειές τους.  Εξήντα χρόνια μετά, τα ορεινά κοτόπουλα «ΠΙΝΔΟΣ» βρίσκονται σταθερά στην πρώτη θέσητων προτιμήσεων των καταναλωτών, με μερίδιο αγοράς που ξεπερνά το30%.

Μέσα από διαρκείς επενδύσεις στην αναβάθμιση των εγκαταστάσεών του και τον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού του, ο Συνεταιρισμός έχει καταφέρει να συγκαταλέγεται ανάμεσα στις 10 μεγαλύτερες βιομηχανίες τροφίμων της χώρας. Με περισσότερα από 500 μέλη – πτηνοτρόφους, ο ΑΠΣΙ ΠΙΝΔΟΣστηρίζει ενεργά την απασχόλησηστην Ήπειρο, μια από τις Περιφέρειες με τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας σε όλη την Ευρώπη, συντηρώντας, παράλληλα, πάνω από 1.000 θέσεις εργασίας.

Η εντυπωσιακή πορεία που διαγράφει ο ΑΠΣΙ ΠΙΝΔΟΣ αποδεικνύει ότι το συνεταιριστικό μοντέλο μπορεί να αποτελέσει ένα ισχυρό όχημα ανάπτυξηςγια ολόκληρη τη χώρα. Το 2017 η παραγωγή του Συνεταιρισμού ξεπέρασε τα 35.000.000 κοτόπουλα και ο κύκλος εργασιών τα 240.000.000 ευρώ.

Το θετικό του αποτύπωμα, όμως, δεν περιορίζεται στην Περιφέρεια. Κάθε χρόνο ο ΑΠΣΙ  ΠΙΝΔΟΣσυνεισφέρει περισσότερα από 13 εκατομμύρια ευρώστα ταμεία του Δημοσίου, μέσω φόρων και εισφορών, ενώ υλοποιεί σταθερά ένα πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, με σημαντικές δράσεις σε όλη την Ελλάδα.

Η πλήρως καθετοποιημένη παραγωγή του, οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις που διαθέτει, αλλά και η κορυφαία τεχνογνωσία των ανθρώπων του, καθιστούν τον ΑΠΣΙ ΠΙΝΔΟΣ ένα διεθνές πρότυπο στον πτηνοτροφικό κλάδο.

Δίνοντας έμφαση στην έρευνα και την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων, ο Συνεταιρισμός υλοποιεί ερευνητικά προγράμματαπου αγγίζουν τα 4.000.000 ευρώ, σε συνεργασία με Πανεπιστήμια και φορείς, όπως το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το τμήμα Κτηνιατρικής του ΑΠΘ, το ΤΕΙ Ηπείρου, το Ινστιτούτο ΠΑΣΤΕΡ και τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ.

Με στόχο την αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας της μονάδας του, ο Συνεταιρισμός προχωρά στην υλοποίηση επενδύσεων, ύψους 20.000.000 ευρώ. Το νέο επενδυτικό πρόγραμμα, που αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το 2022, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την κατασκευή νέων γραμμών πτηνοσφαγείου, έτοιμων ψημένων προϊόντων και παραγωγής ζωοτροφών.

Ο κ. Ανδρέας Δημητρίου

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 60 χρόνων, ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού, κ. Ανδρέας Δημητρίου, δήλωσε: «Αυτό που μας κάνει να ξεχωρίζουμε είναι η συνεταιριστική μας ταυτότητα. Το γεγονός ότι 500 και πλέον πτηνοτρόφοι ενώνουμε καθημερινά τις δυνάμεις μας σε μια κοινή προσπάθεια, μας διατηρεί σταθερά στην κορυφή της ελληνικής Πτηνοτροφίας και μας δίνει την πρώτη θέση στην καρδιά των καταναλωτών. Πιστεύουμε στη δυναμική που κρύβεται στην Ελλάδα, στις προοπτικές της Περιφέρειας, στις δυνατότητες του λαού μας. Για εμάς το μέλλον βρίσκεται στην ελληνική παραγωγή. Αυτό που χρειάζεται είναι όραμα, σχέδιο και κυρίως αγάπη για αυτό που κάνεις…  Δεσμευόμαστε και για τα επόμενα 60 χρόνια να συνεχίσουμε με τις ίδιες αρχές και αξίες, με το ίδιο πάθος αυτή την πορεία επιτυχίας. Το χρωστάμε στον τόπο μας, στους ανθρώπους μας, στην κοινωνία».