Σημαντική Διάκριση για την Εξωστρεφή IDE

08 Απρ Σημαντική Διάκριση για την Εξωστρεφή IDE

Share to

Μια ακόμη τιμητική διάκριση για την INTRACOM Defense Electronics (IDE), στην εκδήλωση «CREATIVE GREECE – Awards 2019» που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, την Πέμπτη 04 Απριλίου 2019.

Συγκεκριμένα απονεμήθηκε στην IDE βραβείο για την εξωστρέφεια που έχει αναπτύξει με αποτέλεσμα οι εξαγωγές της τα τελευταία χρόνια να φθάνουν στο 98% του κύκλου εργασιών της. Η επιτυχία παίρνει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις, καθώς τα αποτελέσματα αυτά επιτεύχθηκαν σε αντίξοες διεθνείς και εθνικές οικονομικές συνθήκες και μέσα σε ισχυρό ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Στην εκδήλωση, η οποία αποτελεί μια από τις σημαντικότερες ετήσιες εκδηλώσεις επιβράβευσης της επιχειρηματικής αριστείας, παραβρέθηκε  ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Νίκος Παππάς εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων, επιχειρηματικής κοινότητας, διαφόρων φορέων βιομηχανίας, επιμελητήριων καθώς και μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Το βραβείο παρέλαβε ο Διευθύνων Σύμβουλος της IDE κ. Γεώργιος Τρουλλινός, ο οποίος δήλωσε: «Το βραβείο είναι τιμή και ταυτόχρονα σημαντική διάκριση για την IDE και επιβεβαιώνει τη στρατηγική μας, σαν ηθική αναγνώριση της εργασίας του υψηλού επιπέδου προσωπικού μας και την προσήλωση μας στην ποιότητα, την καινοτομία και την εξωστρέφεια».

 

***

Ακολουθεί η ομιλία του κ. Τρουλλινού στην εκδήλωση Creative Greece 2019: 

 

Κυρίες και Κύριοι,

Κατ΄ αρχήν θέλω να ευχαριστήσω τους διοργανωτές για την τιμητική αυτή διάκριση προς την INTRACOM Defense Electronics (IDE), μιας εταιρίας η οποία ανήκει στον Όμιλο NTRACOM και η οποία δραστηριοποιείται στις τηλεπικοινωνίες και τα ηλεκτρονικά συστήματα στον χώρο της άμυνας και της ασφάλειας. Διαθέτει σύγχρονο και άρτιο εξοπλισμό ο οποίος σε συνδυασμό με το υψηλού επιπέδου προσωπικό, αναπτύσσει και κατασκευάζει προϊόντα και προσφέρει υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας για τις Ένοπλες Δυνάμεις διάφορων χωρών.

Θεωρώ πολύ σημαντική την σημερινή εκδήλωση γιατί αναδεικνύει τις προσπάθειες που καταβάλλουν ελληνικές εταιρίες σε αυτές τις αντίξοες διεθνείς και εθνικές οικονομικές συνθήκες. Οι προσπάθειές μας και τα αποτελέσματα που επιτύχαμε έχουν ακόμη μεγαλύτερη αξία, αν αναλογιστεί κανείς ότι πραγματοποιήθηκαν από μια εταιρία που δραστηριοποιείται στον τομέα που έχει πληγεί περισσότερο απ’ όλους από την οικονομική ύφεση στη χώρα μας, τον τομέα της άμυνας, όπου η μείωση του αριθμού των απασχολουμένων έχει φτάσει στο 60% και έχει επηρεάσει ανάλογα τον κύκλο εργασιών των εμπλεκομένων εταιριών.

Παρά τις συνθήκες αυτές, η IDE πέτυχε πολύ υψηλό ποσοστό εξαγωγών – 98%, ενώ 6% των εξαγωγών της χώρας μας στις ΗΠΑ οφείλεται στην IDE. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τα αναλυτικά στοιχεία της εταιρίας μας, κατά τη διάρκεια των τελευταίων επτά (7) ετών έχουμε αναθέσει περίπου το 40% των εργασιών των υπογεγραμμένων συμβάσεών μας σε άλλες ελληνικές επιχειρήσεις. Με τον τρόπο αυτό και παρά το δυσμενές οικονομικό κλίμα, η IDE κατάφερε να συνεισφέρει στην στήριξη της ελληνικής οικονομίας.

Η διάκριση αυτή επιβραβεύει τη στρατηγική της εταιρίας μας, καθώς αποτελεί ηθική αναγνώριση της δουλειάς των εργαζομένων μας, αλλά και της προσήλωσής μας στην ποιότητα, την καινοτομία και την εξωστρέφεια, η οποία σε κάποιο βαθμό μπορεί να δώσει διέξοδο όταν η εσωτερική αγορά πλήττεται. Από την άλλη πλευρά δεν εφησυχάζουμε αλλά συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

Και πάλι σας ευχαριστώ πολύ για την τιμητική διάκριση προς την IDE.