SUZUKI S-Cross για απολαυστική και ασφαλή οδήγηση

12 Ιούν SUZUKI S-Cross για απολαυστική και ασφαλή οδήγηση

Share to

ο S-Cross είναι πολύ περισσότερα από ένα απλό crossover. Είναι ο τέλειος συνδυασμός ελευθερίας, πρακτικότητας, απόδοσης και ασφάλειας. Δυναμικός σχεδιασμός, υψηλής αισθητικής περιβάλλον, ποιοτικά υλικά συνδυάζουν αρμονικά την αισθητική με τη λειτουργικότητα. Tα σημεία του S-Cross που ξεχωρίζουν είναι:

 • Δυναμικός σχεδιασμός και εμφάνιση
 • Επιδόσεις με τους κινητήρες Boosterjet
 • Σύστημα τετρακίνησης Allgrip
 • Συστήματα τεχνολογίας και άνεσης
 • Κορυφαία ασφάλεια

Σχεδίαση

Στον τομέα της σχεδίασης, το ανανεωμένο S-Cross έχει δεχθεί σημαντικές αλλαγές κυρίως στο εμπρός μέρος, όπου διακρίνονται η νέας σχεδίασης μάσκα, ο νέος προφυλακτήρας και τα ανανεωμένα φωτιστικά σώματα. Νέας σχεδίασης είναι και οι ζάντες αλουμινίου και τα πίσω φωτιστικά σώματα. Οι αισθητικές αλλαγές είναι τόσο εκτενείς που το ανανεωμένο S-Cross θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως νέο μοντέλο. Στον καινοτόμο σχεδιασμό του περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων:

 • η πανοραμική ηλιοροφή που προκαλεί τον οδηγό και κάθε επιβάτη να αφήσει τη φαντασία του ελεύθερη και να απο- λαύσει τη διαδρομή,
 • η δερμάτινη επένδυση καθισμάτων,
 • η εργονομική καμπίνα επιβατών με πληθώρα εργονομικών επιλογών, όπως κεντρικό ντουλαπάκι με θύρα USB και ειδική κονσόλα στην οροφή με φωτισμό ανάγνωσης,
 • ο ευέλικτος εσωτερικός χώρος αποσκευών. Ακόμη και με πέντε επιβάτες, το S-Cross έχει διαθέσιμα 430 λίτρα* χώρου αποσκευών.

*Ο χώρος αποσκευών έχει μετρηθεί με τη μέθοδο της German Association of the Automotive Industry (VDA).

Κινητήρες

Το ανανεωμένο S-Cross εξοπλίζεται με τους υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες βενζίνης άμεσου ψεκασμού Boosterjet 1,0 και 1,4 λίτρων, οι οποίοι καλύπτουν τις αντιρρυπαντικές προδιαγραφές Euro 6.

Σύστημα τετρακίνησης Allgrip

Η Suzuki εξέλιξε το περίφημο σύστημα τε- τρακίνησής της σε νέο επίπεδο. Το Allgrip, με τις τέσσερις κατ’ επιλογήν λειτουργίες του, προσφέρει οδηγική ευχαρίστηση, εξασφαλίζει άριστο έλεγχο και μειώνει την κατανάλωση καυσίμου. Ανεξάρτητα από το έδαφος οδήγησης, το S-Cross προσφέρει εξαιρετική πρόσφυση, άριστο έλεγχο και ιδανική αποδοτικότητα στην κατανάλωση καυσίμου, κάθε στιγμή. Επιτρέπει στον οδηγό να κινείται με χαρακτηριστική ασφάλεια, ευκολία και άνεση, επιλέγοντας με τον περιστροφικό διακόπτη στην κεντρική κονσόλα μία από τις λειτουργίες:

 • Auto: Δίνει προτεραιότητα στην οικονομία καυσίμου σε φυσιολογικές συνθήκες οδήγησης και ενεργοποιεί αυτόματα την κίνηση και στους τέσσερις τροχούς όταν εντοπίσει απώλεια πρόσφυσης
 • Sport: Βελτιώνει τη συμπεριφορά σε δρόμους με στροφές, μεταφέροντας επιπλέον ροπή στους πίσω τροχούς
 • Snow: Ιδανική λειτουργία για χιονισμένες ή χωρίς πρόσφυση ολισθηρές επιφάνειες
 • Lock: Χρησιμοποιείται για να απεμπλακεί το όχημα σε περίπτωση ακινητοποίησης σε χιόνι, λάσπη ή άμμο, στέλνοντας επιπλέον ροπή στους πίσω τροχούς.

Πλούσιος εξοπλισμός τεχνολογίας και άνεσης (διαμορφώνεται ανάλογα με την έκδοση)

Το S-CROSS ενσωματώνει στον εξοπλισμό του όλες τις σύγχρονες τεχνολογίες άνεσης και ευκολίας του οδηγού, όπως: ηχοσύστημα πολλαπλών πληροφοριών με δυνατότητα σύνδεσης συμβατού smartphone, κάμερα οπισθοπορείας, χάρτη πλοήγησης σε τρισδιάστατη μορφή με την εισαγωγή κάρτας SD στο ηχοσύστημα, προβολείς τεχνολογίας LED, adaptive Cruise Control για πιο άνετη και ασφαλή οδήγηση. Ο οδηγός ορίζει την επιθυμητή ταχύτητα ώστε να τηρείται σταθερή απόσταση από τα προπορευόμενα οχήματα, επιβραδύνοντας ή επιταχύνοντας ανάλογα με τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις.

Aσφάλεια (ο εξοπλισμός ασφαλείας διαμορφώνεται ανάλογα με την έκδοση)

Το S-Cross διαθέτει προηγμένο εξοπλισμό ασφαλείας για την πρόβλεψη και την αποφυγή κάθε πιθανού ατυχήματος. Προσφέρει άριστη προστασία χάρη στα εξελιγμένα συστήματα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας, τα οποία συμβάλλουν στην αποφυγή συγκρούσεων, όπου αυτό είναι εφικτό, και τον περιορισμό των ζημιών σε περίπτωση πρόσκρουσης, παρέχοντας υψηλά επίπεδα ασφάλειας. Ειδικότερα περιλαμβάνονται: Radar Brake Support: Το σύστημα RBS παρακολουθεί το δρόμο μέσω ενός εξαιρετικά ευαίσθητου ραντάρ. Σε περίπτωση ενδεχόμενης σύγκρουσης, το σύστημα ειδοποιεί και υποβοηθά τον οδηγό αυξάνοντας τη δύναμη πέδησης ή φρενάροντας αυτόματα. ● ESP®: Σε περίπτωση που οι τροχοί χάσουν την πρόσφυσή τους, το Electronic Stability Program ESP® προσαρμόζει αυτόματα τη λειτουργία του κινητήρα και των φρένων ώστε να βοηθήσει τον οδηγό να διατηρήσει τον έλεγχο. ● Total Effective Control Technology (TECT): Το TECT της Suzuki έχει εφαρμοστεί και στο αμάξωμα του S-Cross. Απορροφά και εκτονώνει την ενέργεια εξαιρετικά αποδοτικά, προστατεύοντας έτσι επιβάτες και πεζούς σε περίπτωση ατυχήματος. ● 7 Αερόσακοι: Επιπλέον ασφάλεια προσφέρεται για τον οδηγό και τον εμπρός επιβάτη από τους εμπρός και τους πλάγιους αερόσακους, συν έναν αερόσακο γονάτων για τον οδηγό, καθώς και αερόσακους κουρτίνες για όλους τους επιβαίνοντες.

Tags:
,