Τράπεζα Πειραιώς: Επενδυτικές προοπτικές

peiraiostrapeza

07 Ιούν Τράπεζα Πειραιώς: Επενδυτικές προοπτικές

Share to

Εκδήλωση με την JP Morgan Asset Management

Περισσότεροι από 150 πελάτες του private banking της Τράπεζας Πειραιώς συμμετείχαν στην εκδήλωση που διοργάνωσε η τράπεζα με την JP Morgan Asset Management και θέμα «Επενδυτικές προοπτικές στις διεθνείς αγορές».

Κύριοι ομιλητές ήταν ο George Juscsak στέλεχος της JP Morgan Asset Management και ο Ηλίας Λεκκός επικεφαλής του Economic Research & Investment Strategy της Τράπεζας Πειραιώς. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης ο κ. Juscsak αναφέρθηκε στην πορεία της διεθνούς οικονομίας και στις προοπτικές των βασικών κατηγοριών αξιών.

Πιο συγκεκριμένα, περιέγραψε τη θετική πορεία της παγκόσμιας ανάπτυξης, η οποία εκτός από τις ΗΠΑ έχει αρχίσει να αποκτά δυναμική τόσο στην Ευρώπη όσο και στις αναδυόμενες αγορές. Έμφαση δόθηκε επίσης και σε βασικές δομικές ανισορροπίες, στις ΗΠΑ κυρίως, οι οποίες θα μπορούσαν να αποτελέσουν πηγή κινδύνου. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην άνοδο του πληθωρισμού και την επίπτωση αυτού στη νομισματική πολιτική των ΗΠΑ και το δολάριο. Εστίασε επίσης στη σύγκριση των αποτιμήσεων και των παραγόντων που επιδρούν σε βασικές μετοχικές αγορές, όπως και σε θέματα ευαισθησίας διαφόρων κατηγοριών επενδύσεων (μετοχικών και ομολογιακών) σε μεταβολές επιτοκίων.

Ο κ. Λεκκός στην παρουσίασή του αναφέρθηκε τόσο στην πορεία των μακροοικονομικών και δημοσιονομικών εξελίξεων από την αρχή των μνημονίων έως τώρα αλλά και στις πιο άμεσες επιπτώσεις των διαπραγματεύσεων που βρίσκονται υπό εξέλιξη. Μέσω αυτής της ανάλυσης ανέδειξε τόσο τους μεγαλύτερους κινδύνους αλλά και τις κατευθύνσεις προς τις οποίες πρέπει να κινηθεί στο άμεσο μέλλον η ελληνική οικονομία.

Όπως τόνισε, παρά το γεγονός ότι η ελληνική οικονομία έχει συρρικνωθεί σημαντικά από το 2008 έως σήμερα και παρά το ότι οι μελλοντικοί δημοσιονομικοί στόχοι παραμένουν φιλόδοξοι, η οικονομική πορεία της χώρας είναι υπό προϋποθέσεις αναστρέψιμη.

Πηγή: naftemporiki.gr