Πρόσκληση στην εκδήλωση: Τσεχική συνταγή για καλή ελληνική μπύρα

10 Μαΐ Πρόσκληση στην εκδήλωση: Τσεχική συνταγή για καλή ελληνική μπύρα

Share to

Η Πρεσβεία της Τσεχικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα διοργανώνει μια συνάντηση Τσέχων κατασκευαστών τεχνικού εξοπλισμού για μικρά ζυθοποιία και ζυθεστιατόρια και υλικών ζυθοποίησης με Έλληνες ειδικούς, επαγγελματίες και φίλους της ζυθοποίησης με στόχο να ανοίξει διάλογο για την ισχύουσα νομοθεσία και δυνατότητες ανάπτυξή του τομέα στην Ελλάδα και διεθνώς και να παρουσιάσει τις τσεχικές εμπειρίες, τεχνολογίες και υλικά.

Η εκδήλωση χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Εξωτερικών της Τσεχικής Δημοκρατίας στο πλαίσιο προγραμμάτων στήριξης διμερούς οικονομικής συνεργασίας και τελεί υπό την αιγίδα του Τμήματος Επιστημών Οίνου, Αμπέλου & Ποτών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 11/5/2018, ώρα 18:30, στην αίθουσα «Θεόφιλος» και την ταράτσα του Κέντρου Ελληνικής Παράδοσης Πολυχώρου «Ωραία Ελλάς» (Μητροπόλεως 59, Αθήνα).

Πρόγραμμα:

18:30  Ημερίδα (αίθουσα «Θεόφιλος»)

18:30   Εγγραφές – καφές

19:00   Χαιρετισμοί

19:15    Ελληνικές εισηγήσεις:

  • Ο Κλάδος της ζυθοποιίας στην Ελλάδα –  Νομοθετικό πλαίσιο ίδρυσης & λειτουργίας ζυθεστιατορίων και μικρών ζυθοποιείων (Σοφοκλής Παναγιώτου, ιδιοκτήτης Μικροζυθοποιίας Septem, Πρόεδρος Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών)
  • Η Εκπαίδευση Ζυθοποιών στην Ελλάδα – Διεθνής ανάπτυξη και πρακτικές για Ζυθεστιατόρια και Ζυθοποιεία (Επίκουρος καθ. Δρ. Παναγιώτης Ταταρίδης, Τμήμα Επιστημών Οίνου Αμπέλου και Ποτών, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής)

20:00 Παρουσίαση τσεχικής εμπειρίας, εξοπλισμού και υλικών για μικρά ζυθοποιία:

  • Γιατί να προτιμήσουμε μπύρα τσεχικού τύπου (καθ. Pavel Dostalek, PH.D., University of Chemistry and Technology, Prague)
  • Πλαίσιο λειτουργίας μικρών ζυθοποιείων στην Τσεχία (Ing. Petr Cejnar, Ένωση Μικροζυθοποιείων Τσεχίας και Μοραβίας)
  • Συχνότερα λάθη στη δημιουργία μικροζυθοποιείου (Jindrich Chejn, εταιρεία Czech Brewmaster)
  • Παρουσίαση τσεχικών εταιρειών: Czech Brewmaster (τεχνολογίες ζυθοποίησης), Pacovske strojirny (τεχνολογίες ζυθοποίησης), NATE Chotebor (τεχνολογίες εμφιάλωσης)

21:00  Συζήτηση – συμπεράσματα

21:30 Β2Β συναντήσεις και συζητήσεις (ταράτσα)

Γλώσσα:  ελληνικά/τσεχικά με ταυτόχρονη μετάφραση

Φυλλάδιο της εκδήλωσης (PDF, 3 MB)

Πληροφορίες – δηλώσεις συμμετοχής:

Πρεσβεία της Τσεχικής Δημοκρατίας στην Αθήνα
T: 210 67299-26,-22 E-mail:  commerce_athens@mzv.cz
Νίκος Κοχύλης, ειδικός συνεργάτης
Τ: 210 9596201, Κ: 6948 055667 E-mail:  nikos.k@alebox.gr