Ένα “διαμάντι” στις πρώτες ύλες ζαχαροπλαστικής & αρτοποιίας

15 Μαΐ Ένα “διαμάντι” στις πρώτες ύλες ζαχαροπλαστικής & αρτοποιίας

Share to

Σε σταθερά ανοδική τροχιά κινείται η εταιρεία εισαγωγών πρώτων υλών ζαχαροπλαστικής, αρτοποιίας και ειδών διατροφής Σ. Τζανίδης ΑΕ

Στο επίπεδο των  16 εκατομμυρίων ευρώ  αναμένεται να διαμορφωθεί  ο κύκλος εργασιών της εταιρείας εισαγωγών πρώτων υλών Ζαχαροπλαστικής και Αρτοποιίας Σ. Τζανίδης Α.Ε. κατά το 2019.  Έτσι για τρίτη συνεχή χρονιά η εν λόγω εταιρεία, που διευθύνεται από τον κ. Σωτήρη Τζανίδη, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο και τον γιό του κ. Ευάγγελο Τζανίδη, αντιπρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο, βλέπει τα οικονομικά της μεγέθη να ακολουθούν ανοδική πορεία.

«Στόχος μας για την επόμενη διετία είναι ο ετήσιος τζίρος της επιχείρησης να υπερβεί τα 20 εκατομμύρια ευρώ», αναφέρει μιλώντας στο Newtimes.gr ο κ. Σωτήρης Τζανίδης προσθέτοντας: «τόσο οι επενδύσεις που πραγματοποιήσαμε τα τελευταία χρόνια στις εγκαταστάσεις μας, στο δίκτυο διανομής μας, τον στόλο αυτοκινήτων, όσο και η σύγχρονη τεχνογνωσία, η συμμόρφωση ως προς την Ευρωπαϊκή & Εθνική Νομοθεσία, η συμμόρφωση ως προς τις συνθήκες της αγοράς και του ανταγωνισμού, η απασχόληση προσωπικού κατάλληλα εκπαιδευμένου, η συνεχής ευαισθητοποίηση και ενημέρωση σε θέματα Ασφάλειας Τροφίμων, μας επιτρέπουν να πετύχουμε τον συγκεκριμένο στόχο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία ξεκίνησε τη δραστηριότητά της  το 1969 με την επωνυμία Κ. Τζανίδη & ΣΙΑ ΟΕ από τον Ευάγγελο Τζανίδη (πατέρα του κ. Σωτήρη Τζανίδη), δραστηριοποιούμενη στο χώρο των πρώτων υλών ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας με διανομές στα ζαχαροπλαστεία και αρτοποιεία του νομού Αττικής. Με την εμπιστοσύνη και υποστήριξη των πελατών της, αλλά και με την υποδειγματική εξυπηρέτηση και συνέπεια στον χώρο, κατόρθωσε να κατακτήσει ένα μεγάλο τμήμα της ελληνικής αγοράς.

Από το 1986 με την επωνυμία πλέον Σ. Τζανίδης ΑΕ, και έχοντας την άμεση γνώση των αναγκών των ζαχαροπλαστών και αρτοποιών, στράφηκε στην εισαγωγή και το χονδρικό εμπόριο πρώτων υλών ζαχαροπλαστικής, αρτοποιίας και ειδών διατροφής, συνεργαζόμενη για την διανομή τους, με αξιόλογες εμπορικές επιχειρήσεις του κλάδου σε όλη την Ελλάδα. Στα πλαίσια του εκσυγχρονισμού και παροχής αναβαθμισμένων υπηρεσιών προς τους πελάτες της, από το Μάϊο του 2002 η εταιρεία στεγάζεται σε νέους ιδιόκτητους υπερσύγχρονους αποθηκευτικούς χώρους και γραφεία επί της Λ. Τατοΐου 81 στις Αχαρνές Αττικής, σε κομβικό σημείο με άμεση πρόσβαση στην Εθνική και Αττική οδό.

Σε στεγασμένους χώρους 5.000 τ.μ. με ελεγχόμενη θερμοκρασία και σχετική υγρασία και ψυκτικούς θαλάμους 1600 τ.μ., που ανεγέρθηκαν σε έκταση 5 στρεμμάτων, η αποθήκευση των εμπορευμάτων γίνεται κάτω από αυστηρά κριτήρια υγιεινής και ασφάλειας με την εφαρμογή και εγκατάσταση του διεθνούς συστήματος ISO 22000:2005. Η διακίνηση των εμπορευμάτων πραγματοποιείται σύμφωνα με τις σύγχρονες προδιαγραφές του Logistics Management, με ιδιόκτητα φορτηγά αυτοκίνητα εντός Αττικής και μέσω μεταφορικών εταιρειών για την υπόλοιπη Ελλάδα, προσφέροντας άμεση εξυπηρέτηση υψηλού επιπέδου.

«Η εταιρεία Σ. Τζανίδης Α.Ε. διακινεί 100 και πλέον κωδικούς, προϊόντα τα οποία κατά 90% αφορούν εισαγωγές από τρίτες χώρες όπως  Ινδία, Ινδονησία, Κίνα , Μαδαγασκάρη, Νιγηρία, Τουρκία, Σρι Λάνκα, Συρία», λέει ο κ. Ευάγγελος Τζανίδης, προσθέτοντας ότι «οι διάφοροι σπόροι όπως Σουσάμι, Ηλιόσπορος ,Λιναρόσπορος, οι ξηροί καρποί όπως Αμυγδαλόψιχα ,Καρυδόψιχα, Σταφίδες, τα Μπαχαρικά, πρώτες ύλες όπως Κακάο σκόνη, Γάλα σκόνη, Βανιλλίνη , είναι ενδεικτικά μερικά από τα προϊόντα που καλύπτουν μεγάλο ποσοστό του τζίρου μας. Σημαντική ωστόσο είναι και η θέση που καλύπτουν και άλλα προϊόντα όπως οι νιφάδες δημητριακών που χρησιμοποιούνται στις ομώνυμες μπάρες, αλλά και πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται από ζαχαροπλάστες, αρτοποιούς και βιομηχανίες τροφίμων. Γενικά, προσπαθούμε να ακολουθούμε τις τάσεις της αγοράς».

 

Στη χώρα λειτουργούν περίπου 20.000 αρτοποιεία και ζαχαροπλαστεία. Η εταιρεία προσεγγίζει όλα αυτά τα σημεία σε όλη την Ελλάδα μέσω συνεργατών εμπορικών επιχειρήσεων διανομών καθώς επίσης και απ’ ευθείας σε μεγάλες αλυσίδες, βιοτεχνίες και βιομηχανίες. Έτσι σε ολόκληρη τη χώρα εξυπηρετεί περίπου 800 σημεία πώλησης διακινώντας  πάνω από 7.000 τόνους προϊόντων. «Οι ποσότητες που διακινεί η εταιρεία», αναφέρει ο κ. Σωτήρης Τζανίδης, «είναι  σε σταθερά ανοδική τροχιά.  Στους τζίρους θα δείτε μια αυξομείωση κάτι που οφείλεται στην έντονη διακύμανση των τιμών, όμως σε επίπεδο ποσοτήτων θα δείτε συνεχή αύξηση.  Η στόχευσή μας, όταν μπαίνουμε σε κάποιο νέο είδος είναι να αποκτήσουμε ένα σημαντικό μερίδιο της αγοράς». Στο επίπεδο της εξωστρέφειας, η διοίκηση της εταιρείας χωρίς να έχει κάνει κάποια ιδιαίτερη προσπάθεια έχει  πετύχει να δραστηριοποιηθεί εξαγωγικά ανοίγοντας αρκετές ξένες αγορές.

 

Η εταιρεία κατόρθωσε να αναπτυχθεί στην περίοδο της κρίσης, παρά το γεγονός ότι χρειάστηκε να καλύψει απώλειες που δημιουργήθηκαν από την αδυναμία ορισμένων πελατών της. Οι τελευταίοι μη μπορώντας να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους, οδήγησαν τη διοίκηση της επιχείρησης να επωμιστεί το κόστος αυτό, το οποίο ήταν σημαντικό. «Το μυστικό της επιτυχίας μας είναι η υψηλή και σταθερή ποιότητα των προϊόντων μας, με την καλύτερη δυνατή τιμή, την άμεση εξυπηρέτηση και την συνεχή υποστήριξη από το τμήμα διαχείρισης ασφάλειας και ποιότητας τροφίμων της εταιρείας μας», σημειώνει κλείνοντας ο κ. Σωτήρης Τζανίδης.