70 συν 10 εκατ. ευρώ επενδύσεις κατά την διάρκεια της κρίσης!

29 Ιούν 70 συν 10 εκατ. ευρώ επενδύσεις κατά την διάρκεια της κρίσης!

Share to

Ο ΟΜΙΛΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΣΕΤΗ, ΑΦΗΝΕΙ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ & ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ

intermed_logologo-pharmabelle-c012cd44cc775a284053267b8a1ea1424d15e9a023fedc885cc72258e5e3daa2uni-pharma_logo

Ο Όμιλος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη, ΟΦΕΤ (με τις φαρμακοβιομηχανίες UNI-PHARMA, InterMed και τη PHARMABELLE), με επικεφαλής τις κυρίες Ιουλία και Ειρήνη Τσέτη, αφήνει πίσω του την 10ετή οικονομική ύφεση, η οποία ταλάνισε την ελληνική οικονομία, την αγορά εργασίας αλλά και την κοινωνία, και σχεδιάζει ήδη το μέλλον με αισιοδοξία, και συγκεκριμένους στόχους για τον κλάδο και την επιχειρηματικότητα.
Εν αρχή ην ο Άνθρωπος…
Για τον ΟΦΕΤ, προτεραιότητα είναι ο Άνθρωπος και η διαφύλαξη του πολυτιμότερου αγαθού της Υγείας. Οι 470 εργαζόμενοι της εταιρείας, υπηρετούν με τον καλύτερο τρόπο το αγαθό αυτό, οικοδομώντας καθημερινά γέφυρες με την κοινωνία και την ελληνική και διεθνή αγορά (ήδη τα προϊόντα του Ομίλου, ταξιδεύουν σε 53 χώρες του κόσμου σε 4 ηπείρους). Η παράδοση συνδυάζεται αρμονικά με την τεχνολογία και τις νέες επιστημονικές εξελίξεις και το όραμα του ιδρυτή της εταιρείας Κλέωνα Τσέτη –από το 1963 ακόμη, με τη λογική μιας ελληνικής δυναμικής φαρμακοβιομηχανίας που θα παράγει ασφαλή, αξιόπιστα και με μεγάλη προστιθέμενη αξία φάρμακα- μετουσιώνεται καθημερινά σε δημιουργική πράξη.
Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Τσέτη, έχει «αγκαλιάσει» εδώ και χρόνια την καινοτομία, η οποία μαζί με την έρευνα, την ανάπτυξη, την ηθική στο επιχειρείν αλλά και την αξία στον άνθρωπο, αποτελούν λέξεις κλειδιά της φιλοσοφίας και της κουλτούρας του.
Οι Αξίες και η φιλοσοφία μας – Από την Ηθική μέχρι την Αριστεία
Άλλωστε η φιλοσοφία του Ομίλου, επικεντρώνεται και εκφράζεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μέσα από τις Αξίες του και γύρω από τη φράση TELEIA, η οποία σηματοδοτεί τις εξής έννοιες:
Teamwork – Ομαδικότητα
Ethos – Ηθική
Learning – Γνώση
Excellence – Αριστεία
Innovation – Καινοτομία
Accountability – Υπευθυνότητα

Ακριβώς αυτή η υπευθυνότητα και η αγάπη προς την Αριστεία, αλλά και η έμφαση στην καινοτομία και στην αέναη γνώση, αποτέλεσαν και εξακολουθούν να αποτελούν τις κομβικές γραμμές για τις αμέτρητες ελληνικές και διεθνείς διακρίσεις που έχει λάβει η εταιρεία. Μεταξύ αυτών, τα πολύ σημαντικά βραβεία ΔΟΜΕΣ 2016, για το καλύτερο έργο από δομικής πλευράς για την πενταετία 2011-2016 και το περιβαλλοντικό βραβείο Ecopolis 2017.
Ευρώπη 2020 – Βλέπουμε μακριά
Η διοίκηση του Ομίλου δεν σταματά ποτέ να οραματίζεται την επόμενη ημέρα και να βλέπει μακριά! Η UNI-PHARMA και η InterMed είναι οι μοναδικές ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες που συμμετέχουν ενεργά με μεγάλο αριθμό ερευνητικών προγραμμάτων στο πλαίσιο της Στρατηγικής Δράσης «Ευρώπη 2020» που αναδεικνύει την έρευνα και την καινοτομία ως κεντρικούς μοχλούς για την έξυπνη, βιώσιμη και ολοκληρωμένη ανάπτυξη, στοχεύοντας παράλληλα στην αποτελεσματική αντιμετώπιση σημαντικών θεμάτων που απασχολούν την ευρύτερη ιατρική κοινότητα.Επιπλέον ο Όμιλος, κατέχει 32 διεθνή διπλώματα ευρεσιτεχνίας.
Μεταξύ των εθνικών συγχρηματοδοτούμενων ερευνητικών προγραμμάτων που συμμετέχει είναι τα εξής:
Ephesian: Αυτοοργανούμενες υδρογέλες για εγκαψυλίωση χρωμοφόρων με βιοϊατρικές εφαρμογές
RESET: Καινοτόμα δερμοκαλλυντικά αντιγήρανσης και εν δυνάμει φάρμακα για τη νόσο Alzheimer (AD)
NANOSCAPE: σχεδιασμός καινοτόμων προϊόντων με μικρο-/νανοΐνες για τη θεραπεία της περιοδοντίτιδας
Στην καρδιά του Ομίλου, στην παραγωγή
Τα τρία σύγχρονα εργοστάσια παραγωγής, αποτελούν ό,τι πιο σύγχρονο και αξιόπιστο έχει να επιδείξει σήμερα η ελληνική βιομηχανία. Οι σημερινές εγκαταστάσεις παραγωγής της UNI-PHARMA προέκυψαν από επέκταση των παλαιότερων, factoryμέσα από τη μεγαλύτερη επένδυση ύψους 35 εκατ. ευρώ που πραγματοποιήθηκε στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, μεσούσης μάλιστα της χειρότερης ύφεσης που γνώρισε μεταπολεμικά η Ελλάδα. Η κατασκευή διήρκησε από το 2012 – 2014 και το 2015 ολοκληρώθηκαν οι απαραίτητες εργασίες validation ώστε να τεθούν σε λειτουργία βασικές γραμμές παραγωγής. Οι νέες εγκαταστάσεις, αποτελούν πρότυπο βιοκλιματικής εφαρμογής, προσανατολισμένο στη πλήρη εκμετάλλευση των κλιματικών συνθηκών για τη λειτουργία του με παράλληλη μείωση κάθε ενεργοβόρας διαδικασίας, σε πλήρη εναρμόνιση με το φυσικό περιβάλλον. Η συνολική επιφάνεια του νέου εργοστασίου είναι 9,500τ.μ. ενώ η παραγωγική ικανότητα ανέρχεται σε 2 δισεκατομμύρια δισκία και 50 εκατομμύρια μονάδες ενεσίμων σε ετήσια βάση. Το νέο εργοστάσιο είναι εφοδιασμένο με τα πιο πρόσφατης τεχνολογίας συστήματα παραγωγής, συσκευασίας και ποιοτικού ελέγχου, ενώ όλες οι διαδικασίες παρακολουθούνται και ελέγχονται από νέα, καινοτόμα σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα (BMS). Η συνολική επιφάνεια του εργοστασίου της Intermed ανέρχεται σε 17.000 τμ.

 

Επενδύσεις παρά την ύφεση
Συνολικά, το κονδύλι των επενδύσεων για την UNI-PHARMA την τελευταία πενταετία ξεπέρασε τα 70 εκατ. ευρώ, ενώ το πλάνο επενδύσεων 2018-2020 κυμαίνεται πάνω από 10 εκατ. ευρώ.
Η δημιουργία της UNI-PHARMA και οι μεγάλοι σταθμοί της
Η UNI-PHARMA ιδρύθηκε πριν από 55 χρόνια από τον ανήσυχο φαρμακοποιό Κλέωνα Τσέτη με όραμα την ενδυνάμωση της παρουσίας των ελληνικών επιχειρήσεων στην Φαρμακευτική Βιομηχανία, μέσα από την ανάπτυξη, παραγωγή και διάθεση καινοτόμων φαρμάκων. Αυτό το κατάφερε ήδη από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας και αποτέλεσε την πρώτη εταιρεία παγκοσμίως που παρουσίασε την φαινοβαρβιτάλη ως πόσιμο διάλυμα, το LUMIDROPS®, καθώς και έναν συνδυασμό φαινοβαρβιτάλης και οματροπίνης το NOVALUMINE® (ηρεμιστικό και σπασμολυτικό).
1977: Εισαγωγή SALOSPIR®
Το SALOSPIR®, ήταν το πρώτο προϊόν ακετυλοσαλικυλικού οξέος που κυκλοφόρησε στην Ευρώπη σε μορφή δισκίων με εντεροδιαλυτή επικάλυψη, σε δοσολογικές μορφές που κυμαίνονται από 80-1.000 mg.
1990: Εξειδίκευση στην θεραπεία των παθήσεων του θυροειδούς αδένα
Το Τ4®, προϊόν για τη θεραπεία παθήσεων του θυρεοειδούς αδένα, αποτελεί ένα εξειδικευμένο προϊόν που διατίθεται σε 13 διαφορετικές περιεκτικότητες σε ατομικευμένα δοσολογικά σχήματα.
1992: Εισαγωγή APOTEL®
Το APOTEL®, που εισήχθη στην αγορά το 1992, ήταν το πρώτο παγκοσμίως ενέσιμο σκεύασμα παρακεταμόλης, βάσει μεθόδου διαλυτοποίησης της παρακεταμόλης που ανέπτυξε η UNI-PHARMA.
1998: Ευρωπαϊκό Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας. Επίσης, το 1998 η UNI-PHARMA απέκτησε Ευρωπαϊκό Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας για τα ενέσιμα διαλύματα παρακεταμόλης και παρακεταμόλης σε συνδυασμό με άλλες δραστικές ουσίες.

2012: Μεσούσης της οικονομικής κρίσης, η διοίκηση της εταιρείας με επικεφαλής τις κυρίες Ιουλία και Ειρήνη Τσέτη, ξεκινά το φιλόδοξο σχέδιο δημιουργίας του νέου βιοκλιματικού
εργοστασίου της στην Κάτω Κηφισιά, μία σύγχρονη μονάδα με στόχο να σηκώσει ψηλά την ελληνική σημαία όχι μόνο στην επικράτεια, αλλά και στις αγορές του εξωτερικού.

Η Ιntermed και τα εμπνευσμένα προϊόντα της
Η InterMed ιδρύθηκε το 1996 από το φαρμακοποιό Κλέωνα Τσέτη, ο οποίος οραματίστηκε μια νέα πρωτοπόρα παραγωγική βιομηχανία στο χώρο της υγείας που θα συνέβαλε στην αντιμετώπιση των καθημερινών αναγκών. Χάρη στα καινοτόμα προϊόντα της από τους τομείς των οδοντιατρικών, δερμοκαλλυντικών, γυναικολογικών, παιδιατρικών κλπ, επιδεικνύει συνεχή ανοδική πορεία. To αποτέλεσμα αυτής της πορείας, είναι η καθιέρωση της InterMed στην ελληνική και διεθνή αγορά με brands όπως τα Unisept, Chlorhexil, Eva, Reval και πολλά άλλα, σκευάσματα τα οποία βρίσκονται σχεδόν σε κάθε σπίτι!
Στην Κύπρο με τη PHARMABELLE
H εμπορική εταιρεία PHARMABELLE δημιουργήθηκε το 2014 στην Κύπρο, με στόχο να προσφέρει καινοτόμα φαρμακευτικά και παραφαρμακευτικά προϊόντα για την Κυπριακή και διεθνή αγορά.
Αντιπροσωπεύει τις κορυφαίες φαρμακοβιομηχανίες UNI-PHARMA και Intermed, και αναπτύσσει στρατηγικές συνεργασίες με προμηθευτές και επιχειρήσεις υψηλών προδιαγραφών.
Ακαδημία ΟΦΕΤ & Ίδρυμα Κλέων Τσέτης
Η Ακαδημία ΟΦΕΤ και το Ίδρυμα ΑΜΚΕ Κλέων Τσέτης αποτελούν δύο ακόμη σημαντικούς και ανθρωποκεντρικούς σταθμούς του Ομίλου! Η Ακαδημία ΟΦΕΤ είναι η έννοια του knowledge management, όπως υλοποιείται στον Όμιλο, είναι η «ομπρέλα», κάτω από την οποία βρίσκουν στέγη όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα και λοιπές εκπαιδευτικής φύσης δραστηριότητες που διοργανώνει ο Όμιλος όχι μόνο για λογαριασμό του προσωπικού του, αλλά και για λογαριασμό προσωπικού τρίτων φορέων ενισχύοντας τη συνεργασία του Ομίλου με ερευνητικά Κέντρα, Ινστιτούτα και πανεπιστήμια. Η ΑΜΚΕ Κλέων Τσέτης με δράσεις που υλοποιούνται μέσα από δύο βασικούς άξονες: την ενίσχυση της εκπαίδευσης και της επιστήμης και την ενδυνάμωση της κοινωνίας. Η ΑΜΚΕ προσφέρει υποτροφίες σε μεταπτυχιακούς φοιτητές Φαρμακευτικής, ενώ παράλληλα, στηρίζει και ενισχύει δράσεις Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων μέσα από χορηγίες εκδηλώσεων, δωρεές εξοπλισμού, χρηματοδότηση ερευνητικών ομάδων.

Ο Εθελοντισμός στο DNA μας
Ο εθελοντισμός αποτελεί ένα ακόμη δομικό στοιχείο της φιλοσοφίας της εταιρείας. Οι εργαζόμενοι του Ομίλου, συμμετέχουν πολύ συχνά με μεγάλο ενθουσιασμό, σε κοινωνικές δράσεις προκειμένου να βοηθήσουν και να στηρίξουν τους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη. Ο Όμιλος επίσης, συνεργάζεται στενά με φορείς για την στήριξη δράσεων μείζονος σημασίας για την Υγεία και τον Άνθρωπο. Ενδεικτικά αναφέρουμε μια σημαντική δράση την «ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΖΩΗΣ» η οποία πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Ελληνική Ενδοκρινολογική Εταιρεία και περιλαμβάνει δωρεάν ενημέρωση και πλήρες πακέτο εξετάσεων θυρεοειδούς (πρόληψη και θεραπεία) σε περιοχές της Άγονης Γραμμής και της επαρχίας. Ακόμη, εθελοντικές αιμοδοσίες αλλά και στήριξη των ευπαθών ομάδων και περιβαλλοντικές δράσεις, βρίσκονται στην καθημερινότητα των εργαζομένων του ΟΦΕΤ.
Το περιβάλλον είναι το σπίτι μας…
Η ευαισθητοποίηση σε θέματα περιβάλλοντος και ανακύκλωσης διαπερνά την κουλτούρα όλης της εταιρείας. Ειδικότερα, στις εγκαταστάσεις των εταιρειών του Ομίλου υλοποιούνται προγράμματα ανακύκλωσης με τη συμμετοχή των εργαζομένων και με τη χρήση ειδικών κάδων ανακύκλωσης που έχουν τοποθετηθεί στους χώρους εργασίας για το σκοπό αυτό, στο πλαίσιο των δράσεων “U & I Green – UNI-PHARMA & InterMed”. Η ορθολογική διαχείριση φυσικών πόρων, χαρτιού, η εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας, νερού αλλά και φυσικού αερίου, αποτελούν επιπλέον στοιχεία, στα οποία δίνει έμφαση η διοίκηση και οι εργαζόμενοι της εταιρείας.

Η πρόκληση της εκλογής στο Γενικό Συμβούλιο του ΣΕΒ
Η εκλογή της CEO της UNI-PHARMA, κυρίας Ιουλίας Τσέτη στο Γενικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών, αναμένεται να λειτουργήσει με γνώμονα την αμετακίνητη πεποίθησή της ότι μπορούμε και πρέπει να κρατήσουμε τα λαμπρά μυαλά στη χώρα μας – μετά την αιμορραγία του brain drain που κόστισε και εξακολουθεί να κοστίζει στην ελληνική οικονομία και κοινωνία- και με γνώμονα την οικοδόμηση μιας νέας Ελλάδας με έντονα χαρακτηριστικά ανάπτυξης και εξωστρέφειας, βασισμένης σε υγιείς επιχειρήσεις! Η δίκαιη ανάπτυξη, η μείωση των ανισοτήτων, η νέα αντίληψη για την εργασία και η επένδυση στο ανθρώπινο κεφάλαιο, αποτελούν τους στόχους του ΣΕΒ που θα κληθούν να υπηρετήσουν με αφοσίωση τα επόμενα χρόνια, όλα τα στελέχη που βρίσκονται στο Γενικό Συμβούλιο του Συνδέσμου!